Στάση πληρωμών κι έξοδο από το ευρώ προτείνει και πάλι ο Λαφαζάνης

25.10.11

Από το ΒΗΜΑ:

«Η έξοδος της χώρας μας από το ευρώ και η διάλυση της Ευρωζώνης, συνιστούν τη μόνη απάντηση ανάπτυξης και παραγωγικής προοπτικής για την Ελλάδα και την ευρωπεριφέρεια, απέναντι στο "ζουρλομανδύα" του ευρωνομίσματος, που έχει εξελιχθεί σε απέραντη γερμανική "φυλακή".». Αυτή την άποψη εξέφρασε το βράδυ της Δευτέρας (24.10.2011) από τη Θεσσαλονίκη, σε δημόσια εκδήλωση της "Iskra", ιστοσελίδας του Αριστερού Ρεύματος του ΣΥΝ, ο επικεφαλής του κ. Λαφαζάνης.

Μάλιστα, σε κείμενο της «Iskra", με επίκεντρο το αίτημα για "στάση πληρωμών" και "έξοδο από το ευρώ", εγκαλεί την ηγεσία του ΣΥΝ, χωρίς να την κατονομάζει, για τις θέσεις της, όσον...

...αφορά το χρέος. «Είναι δυνατόν, ακόμα και τώρα, να πιστεύει κανείς ότι μπορούμε να απαλλαγούμε από τρόικα, μνημόνια, και «αποικιακά κουρέματα» και να συνεχίζουμε να αποπληρώνουμε, με οποιαδήποτε μορφή και σε οποιοδήποτε ποσοστό το χρέος; Μπορεί, χωρίς στάση πληρωμών, να φύγουμε από τον τροϊκανό και γερμανο-ΕΕ μεσαίωνα; Πιστεύουν κάποιοι, ακόμα, ότι υπάρχουν «ευρωπαϊκές» λύσεις, την ώρα που η ΕΕ αντιδραστικοποιείται, αντιπροσωπεύει ένα νέο Πρωσσικό ολοκληρωτισμό, μετατρέπεται σε Γερμανική φυλακή και ακυρώνει κάθε ίχνος και αστικής δημοκρατίας;», αναρωτιέται.
Σχόλιο Παραπολιτικής:  Αυτή η Αριστερά είναι επικίνδυνη.