Άρθρο-φωτιά του Κυριάκου Μητσοτάκη για την παραίτηση Σπινέλλη

21.10.11

Σε ρόλο ρεπόρτερ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζει για την παραίτηση Σπινέλλη στο protagon.gr:

Για τον κ. Σπινέλλη έχω ακούσει καλά πράγματα. Όταν ανέλαβε την νευραλγική θέση του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, ήλπισα ότι επιτέλους κάτι θα γινόταν στις περιβόητες διασταυρώσεις στοιχείων, που τόσο απαραίτητες είναι για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Και πράγματι ο Κ. Σπινέλλης φαίνεται ότι έκανε καλά την δουλειά του.  Ειδικά στον τομέα της λαθρεμπορίας των καυσίμων, που στοιχίζει στο κράτος παραπάνω από 1 δις τον χρόνο σε διαφυγόντα έσοδα, σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα του κ. Σπινέλλη εντόπισε ουκ ολίγες παραβάσεις και ζήτησε την επιβολή των σχετικών προστίμων.

Αλλά ο κ. Σπινέλλης μάλλον δεν λογάριασε χωρίς τον γενικό γραμματέα Φορολογικών Θεμάτων και παλιό αφεντικό  του ΣΔΟΕ κ. Καπελέρη.  Με εγκύκλιό...



...του της 26/8/2011 ο κ. Καπελέρης ζητά την μη έκδοση αποφάσεων επιβολής προστίμων καθώς και τη μη κοινοποίηση προστίμων, ακόμα και αν έχουν συνταχθεί οι εκθέσεις ελέγχου, επικαλούμενος «επικείμενη νομοθετική ρύθμισή».  Ο κ. Σπινέλλης, μην έχοντας προφανώς και την απαραίτητη κάλυψη από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου , αποφάσισε να πάει σπίτι του. Το βαθύ ΠΑΣΟΚικό φορολογικό κατεστημένο κατήγαγε άλλη μια περήφανη νίκη. Βέβαια η άλλη πλευρά φροντίζει να διαδίδει ότι ο κ. Σπινέλλης ελέγχεται για φορολογικές ατασθαλίες και για αυτό αποχώρησε.  Αυτό απομένει να διασταυρωθεί.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Ολόκληρο το άρθρο του Κυριάκου Μητσοτάκη εδώ. Περισσότερα για την περίεργη παραίτηση Σπινέλλη εδώ. Το Υπ.Οικονομικών οφείλει να απαντήσει.