Τελικά ποιος είναι ο Χρύσανθος Λαζαρίδης;

21.10.11

Την προπερασμένη Δευτέρα, κάποιος Χρύσανθος Λαζαρίδης, σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά εμφανίστηκε στην εκπομπή του Αλέξη Παπαχελά στο ΣΚΑΙ. Την επόμενη μέρα, όλοι αναζητήσαμε να μάθουμε περισσότερα γι'αυτόν στο Διαδίκτυο.

Βρήκαμε δυο βιογραφικά του των οποίων πάρα πολλά στοιχεία αμφισβητούνται. Στο πιο "δημοφιλές" από τα δυο βιογραφικά, ο κ.Λαζαρίδης εμφανίζεται κάτοχος ενός διδακτορικού τίτλου-φάντασμα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ζητήσαμε λοιπόν από τη Νέα Δημοκρατία να αναρτήσει στο site της ένα βιογραφικό του, να ενημερωθεί ο κόσμος για το ποιος είναι αυτός ο μυστηριώδης κύριος που συχνά υποκαθιστά σε επίπεδο εκπροσώπησης την Κ.Ο της Ν.Δ.

Ξαναρωτάω λοιπόν με την ιδιότητα του απλού πολίτη και του ενδεχόμενου ψηφοφόρου της Νέας Δημοκρατίας: ποιος είσαι Χρύσανθε Λαζαρίδη;

17 σχόλια:

 1. Ο άνθρωπος δουλεύει σε postdoc... Γιατί τον ενοχλείτε με κακοήθειες; Παλιόπαιδα που αμφισβητείτε έναν τέτοιο γίγαντα της γνώσης....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλά παραπολ.

  Πιστεύεις ότι ένα μαϊμού βιογραφικό συγκινεί κανένα στη χώρα που είσαι ότι δηλώσεις?
  Δεν είναι Γερμανία εδώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Άϊντε πλάκα-πλάκα θα τον βγάλετε απ' την αφάνεια. Έχετε υπ'όψιν σας οτι και η κακή διαφήμηση, πάλι διαφήμηση είναι. Εγώ ας πούμε ούτε που τον ήξερα τον μυστακιοφόρο μεσιέ !
  Δηλαδή αν είχε αυτο το ρημαδιδιδακτορικό , στα σοβαρά θα τον ψηφίζατε μόνο και μόνο επειδή θα το είχε ? Πότε λέτε να τελειώνουμε με τα "τίποτα" ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ¨οσοι τον θυμούται από παλιά-από τις σχολές -ήξεραν ότι είναι διχασμένη προσωπικότητα.
  Ίσως για αυτό να κυκλοφορεί με δύο βιογραφικά.
  Δ>ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @Τσούχτρα

  Δεν μιλάμε για κάποιο τυχαίο άτομο της αφάνειας. Ο άνθρωπος αυτός είναι το δεξί χέρι του Σαμαρά, και προαλείφεται για υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης ΝΔ.

  Δεν θέλεις να ξέρεις το ποιόν αυτού που θα σε κυβερνήσει όταν διώξετε τον κακό ΓΑΠ? Για να μη λέτε, ...μα πέσαμε από τα σύννεφα..
  ΑΜΜ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο Λαχζαρίδης (μια και κάποιοι τον αγνοούσαν) δεν είναι ο οποιοσδήποτε ημιανώνυμος, είναι ο πιθανός αυριανός υπουργός οικονομικών. Να μην ξέρουμε τι σπούδασε;
  Πάντως, αν έχει καημό ένα διδακτορικό προλαβαίνει να το αγοράσει και τώρα, μέχρι τις εκλογές έχει καιρό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @Ανώνυμος 1:30 μ.μ.

  Κυβέρνηση ΝΔ ? Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις ? Ούτε σε kinder έκπληξη δεν θα βρει την αυτοδυναμία. Όπότε αφήστε τον Αντωνάκη να έχει τέτοια δεξιά χέρια....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Δεν έχεις καταλάβει ότι το μυστήριο προσδίδει γοητεία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. @Aνώνυμος 1:36 μ.μ.

  Εγώ τον αγνοούσα και για μένα είναι ο οποιοσδήποτε. Και ο πιθανός αυριανός υπουργός οικονομικών, δεν θα γίνει υπουργός εάν δεν ψηφίσετε το κόμμα του. Οσο για το την καούρα σας σχετικά με το τι σπούδασε,είδαμε τι κάνουν κι αυτοί που ξέρετε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Αυτός είναι:

  [ΑΡΗΣ ΡΑΒΑΝΟΣ | Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011, Το Βήμα]

  - Ενας πρώην «Ρηγάς», στέλεχος του ΚΚΕ εσωτ., με αντιδικτατορική δράση, βρέθηκε πρώτα στην Πολιτική Ανοιξη και μετά στη ΝΔ, ενώ ανήκει και στο «εθνικοπατριωτικό τόξο». Είναι φυσιολογικό;
  «Θα ήταν πιο... "φυσιολογικό" να είχα προσχωρήσει στο ΠαΣοΚ; Θα ήμουν πιο "πολιτικώς ορθός", έτσι; Το 1973 αγωνιζόμουν για "εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία". Κανένας δεν με είπε τότε μέλος του... "εθνικοπατριωτικού τόξου"! Για τα ίδια αγωνίζομαι όλα τα χρόνια που μεσολάβησαν... Για τα ίδια και σήμερα. Στην Ελλάδα του μνημονίου και της τρόικας- σε άλλες εποχές, με άλλους όρους- αγωνίζομαι ακριβώς για τα ίδια: για "εθνική ανεξαρτησία" και "λαϊκή κυριαρχία". Δεν ξέρω αν είναι "φυσιολογικό" αυτό... Πάντως "πολιτικώς ορθό" δεν είναι! Και πολύ το χαίρομαι».
  (...)
  - Ησασταν υπερβολικοί ως κόμμα σε μερικές θέσεις, όπως π.χ.με τον μηδενισμό του ελλείμματος... Το υποστηρίζετε ακόμη;
  «Δεν τα μάθατε τα νέα; Τώρα η Ευρώπη θέλει να επιβάλει τον μηδενισμό του ελλείμματος ως... συνταγματική δέσμευση πια! Και όλοι εκείνοι που δεν τον δέχονταν ούτε προσωρινά θα τον αποδεχθούν πλέον μόνιμα. Θα γελάσουμε... Χώρια που με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας η Ελλάδα θα είναι υποχρεωμένη μετά το 2013 να μειώνει το χρέος της κατά 5% τον χρόνο. Και για να το επιτύχει αυτό θα χρειάζεται πια όχι απλώς μηδενικό έλλειμμα, αλλά κάτι παραπάνω: πλεόνασμα! Κάτι είχαμε καταλάβει εμείς, όταν μιλήσαμε πέρυσι για ανάγκη μηδενισμού του ελλείμματος το συντομότερο δυνατόν. Απλώς οι άλλοι το κατάλαβαν αργότερα. Γι΄ αυτό και δεν μιλούν πια. Και μερικοί δεν το κατάλαβαν ακόμη...».

  -Ο φίλος σας κ. Φαήλος Κρανιδιώτηςλέει ότι η εποχή χρειάζεται «μαχητές και όχι ντιντήδες». Εχει «ντιντήδες» η ΝΔ;
  «Ο Φαήλος είναι φίλος μου.
  Και τους φίλους μας δεν τους εγκαταλείπουμε ούτε τους αποκηρύσσουμε, ακόμη και αν πουν μια κουβέντα παραπάνω... Ο Φαήλος εξέφρασε μιαν ολόκληρη άποψη, που καταπολεμά το "δήθεν" στην πολιτική. Αυτή η άποψη επί της ουσίας εξέφρασε πολλούς, πάρα πολλούς. Αν θέλετε, ας μιλήσουμε για την άποψή του, για το "δήθεν" στην πολιτική, όχι για τους "ντιντήδες". Σε ό,τι αφορά τη Νέα Δημοκρατία, ασφαλώς έχει πολλούς μαχητές, πάρα πολλούς, γνωστούς και λιγότερο γνωστούς. Αν δεν είχε, δεν θα κατάφερνε να μειώσει τόσο πολύ, σε τόσο λίγο χρόνο, τη διαφορά μετά την πρωτοφανή ήττα του 2009. Ετσι δεν είναι;».

  - Συνδέεστε με το «Δίκτυο 21». Δεν θεωρείτε ότι αυτό κάνει ζημιά στον κ. Σαμαρά, διότι πολλοί το χρησιμοποιούν για να του επιτεθούν;
  «Του Σαμαρά του επιτίθενται συνήθως για τις απόψεις του και για τη σταθερότητα με την οποία τις υποστηρίζει, όχι για τους φίλους του ή για τους φίλους των φίλων του... Οσον αφορά το "Δίκτυο 21" είναι νόμιμο σωματείο που επί πολλά χρόνια συμμετείχε σε δημόσιο διάλογο για ζητήματα εθνικής ταυτότητας και εξωτερικής πολιτικής με σοβαρότητα, παραμερίζοντας "γραφικούς" και "γραφικότητες", ακραίους και ακρότητες... Εδωσε αγώνα εναντίον του Σχεδίου Αναν, για παράδειγμα. Και είχε απέναντί του όσους έπαιρναν "επιδοτήσεις" από διάφορα κέντρα για να στηρίζουν το σχέδιο εκείνο. Αλλά ατύχησαν... Δεν βρήκαν ποτέ κάτι να προσάψουν στις απόψεις του "Δικτύου 21" και έφθασαν να το συκοφαντήσουν! Για να καταλήξει η υπόθεση στα δικαστήρια, τα οποία έκριναν ότι επρόκειτο για συκοφαντία καραμπινάτη! Και ομολογημένη πλέον... Το "Δίκτυο 21" δεν υπήρξε επιδοτούμενη ΜΚΟ, δεν πήρε χρήματα από διάφορες εταιρείες που τώρα τις ψάχνουν για μίζες, απλώς συμμετείχε σε δημόσιο διάλογο- κυρίως από το Διαδίκτυο- και πολλά που τότε έλεγε εκ των υστέρων δικαιώθηκαν».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Επειδή συνήθως κάτι τέτοιοι τύποι του παρασκηνίου κάνουν κουμάντο κι επειδή δεν είναι κακό που δεν έχει διδακτορικό αλλά το ότι διαφημίζει πως διαθέτει (θυμηθείτε πόσο "ανώδυνα" ήταν τα απωθημένα με τα πτυχία του φοιτητή-υπουργού Ρουσόπουλου, το διδακτορικό-θαύμα της Νατάσας κτλ.), καλό είναι που ο παραπολιτικός δίνει έμφαση στο ζήτημα. Ο άνθρωπος, αν ήταν νορμάλ, δε θα είχε θέμα να δηλώσει τι είναι χωρίς περιστροφές. Το ότι δηλώνει κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι γεννά αρκετές υποψίες για τη γενικότερη ισορροπία τόσο τη δική του όσο και του ανθρώπου που τον έχει δεξί χέρι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. @τσουχτρα φώτισέ μας, ποιό κόμμα να ψηφίσουμε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ας το πούμε και λίγο ευθέως.

  Αυτές οι τακτικές Σαμαρά με σκιώδεις εκπροσώπους και νεφελώδεις & μπερδεμένες πληροφορίες, συνθέτουν σκηνικό παρακράτους.

  Μας έδειξες λοιπόν Σα(χλα)μαρα ποιό είναι το όραμά σου για την Ελλάδα. Άθλιε και αδίστακτε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. @3.37
  Έχεις δίκιο. Κι όχι μόνο δείχνουν σκηνικό παρακράτους αλλά και επιτρέπουν την αλίευση ψήφων από ετερόκλητες και αντιφατικές πολιτικές δυνάμεις μέσα από τη χρήση εξωθεσμικών παπαγαλακίων των οποίων οι ισχυρισμοί και οι απόψεις δε χρήζουν ούτε λογοκρισίας ούτε επίσημης διάψευσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ένας αποτυχημένος είναι. Τόσο απλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ρε αν τον δεις με παλιόρουχα πίσω από ένα κοπάδι πρόβατα θα θυμηθείς τη διαφήμηση της μπύρας.

  Γιάννης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. σας διαβεβαιω οτι ο Λαζαριδης εχει το διδακτορικοΟμως δεν εχει καποιο επισημο βιογραφικο γιατι πολυ απλα δεν ασχολειται με χαρτακια........

  ΑπάντησηΔιαγραφή