Αλέξη Τσίπρας, η Σάρα Πέιλιν της ελληνικής Αριστεράς

3.10.11

Η ομιλία του Προέδρου του Συνασπισμού Αλέξη Τσίπρα στο Φεστιβάλ της Νεολαίας Συνασπισμού στο Άλσος Γουδή σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για την ελληνική Αριστερά.

Ο αμετροεπής Τσίπρας επιλέγει πλέον συνειδητά να εμφανίζεται ως η Σάρα Πέιλιν της ελληνικής άκρας Αριστεράς ενώ παράλληλα οραματίζεται και προωθεί τη δημιουργία ενός νέου...ΕΑΜ.

Σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή μερικά αποσπάσματα από το χθεσινό συνωμοσιολογικό του παραλλήληρημα:

-  Η χώρα μας, συντρόφισσες και σύντροφοι δεν βρέθηκε κατά τύχη στο μάτι του κυκλώνα αυτής της κρίσης. Βρέθηκε εξαιτίας των διαχρονικών ανισοτήτων και στρεβλώσεων του παραγωγικού και κοινωνικού μοντέλου. Κυρίως όμως, εξαιτίας των αδιανόητα καταστροφικών και απαράδεκτων μεθοδεύσεων της Κυβέρνησης Παπανδρέου, που άνοιξε εν κρυπτώ από τον ελληνικό λαό την πόρτα της Ευρώπης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στα καταστροφικά του προγράμματα. Η κυβέρνηση Παπανδρέου εδώ και δύο χρόνια με απίστευτο επαγγελματισμό και κυνισμό εκτελεί ένα προσυμφωνημένο συμβόλαιο...


....θανάτου της ελληνικής κοινωνίας.
Ένα συμβόλαιο οικονομικής και κοινωνικής διάλυσης και εκποίησης του δημόσιου πλούτου.
Και λέω επαγγελματισμό και κυνισμό γιατί καμία κυβέρνηση δε θα μπορούσε να πει ενσυνείδητα τόσα πολλά ψέματα και μετά να κυβερνά κόντρα στη κοινή λογική και σα να μη συμβαίνει τίποτα να διακηρύσσει ότι θα εξαντλήσει τη τετραετία, παρά το γεγονός ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις μετά βίας συσπειρώνει το 15% του εκλογικού σώματος.
Και προφανώς ο κος Παπανδρέου μιλά για εκλογές το 2013, γιατί τότε φαίνεται θα λήγει το συμβόλαιο που υπέγραψε ερήμην του ελληνικού λαού, για τη παράδοση της χώρας μας στα ντόπια και ξένα συμφέροντα.
Στα συμφέροντα της εγχώριας διαπλοκής και της διεθνούς τοκογλυφίας. Θέλει να το τιμήσει το συμβόλαιο ο πρωθυπουργός και να μη φύγει πριν ολοκληρώσει το έργο του.Να μη φύγει πριν ικανοποιήσει τους γερμανούς βιομήχανους που θέλουν να επενδύσουν με μισθούς πείνας και να ξεκοκαλίσουν 125 δις δημόσιας περιουσίας. Να μη φύγει πριν παραδώσει πλήρως τη χώρα στους εντολοδόχους των πιστωτών μας, εμπειρογνώμονες και τεχνοκράτες, που θα αναλάβουν το δύσκολο έργο της ανασυγκρότησης της χώρας. Όπως ακριβώς κάνουν τώρα με τη Λιβύη ή όπως έκαναν με το Ιράκ. Και να μην φύγει πριν ολοκληρώσει και τη διαδικασία παράδοσης της χώρας στον Αμερικανικής κατασκευής γεωπολιτικό άξονα συμφερόντων : ΗΠΑ, Ισραήλ, Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ. 

-Πριν από λίγες μέρες, γιορτάσαμε τα 70 χρόνια του ΕΑΜ, του μετώπου που έγραψε τις πιο λαμπρές σελίδες στη σύγχρονη ιστορία του τόπου και του λαού μας. Το ΕΑΜ συγκροτήθηκε ως μέτωπο συνεργασίας κομμάτων και αργότερα προσωπικοτήτων και κοινωνικών δυνάμεων με διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές αφετηρίες, αλλά με έναν μείζονα κοινό στόχο που υπερέβαινε όλες τις διαφορές. Τη σωτηρία του λαού μας από τη πείνα και την εξαθλίωση. Την απελευθέρωση της χώρας από το ξένο ζυγό. Τη κοινωνική προκοπή και τη δικαιοσύνη. Σήμερα μπορεί να μην έχουμε ξένα στρατεύματα κατοχής στη χώρα, αλλά ο λαός μας βρίσκεται ξανά αντιμέτωπος με δραματικές εξελίξεις. Βρίσκεται αντιμέτωπος με μια λαίλαπα που απειλεί τη κυριαρχία και την ανεξαρτησία του, με μια λαίλαπα που απειλεί την αξιοπρέπεια αλλά και την ίδια την επιβίωσή του. Το διακύβευμα, λοιπόν, για την αριστερά αλλά και για το λαό μας σήμερα, όπως και τότε, τον Σεπτέμβρη του 41, δεν είναι ο δρόμος προς τον σοσιαλισμό αλλά ο δρόμος για τη σωτηρία της λαού και της κοινωνίας. Και βαδίζοντας αυτόν το δρόμο, είναι βέβαιο ότι θα έρθουμε πολύ πιο κοντά και στο δρόμο της κοινωνικής δικαιοσύνης και του σοσιαλισμού. Όσοι αυτό δεν μπορούν να το δουν και να το κατανοήσουν. Όσοι υπεκφεύγουν με εύκολα επιχειρήματα. Όσοι αρέσκονται να υπεριδεολογικοποιούν υπαρκτές αντιθέσεις εντός της αριστεράς σε σχέση με την Ευρώπη ή το μοντέλου της σοσιαλιστικής προοπτικής, απλά ας αναλογιστούν τι κατάφερε το ΕΑΜ, 70 χρόνια πριν και για πιο ακριβώς λόγο γιορτάζουμε όλοι μας και υμνούμε τα κατορθώματα του.