Bρέθηκε το διδακτορικό/βιογραφικό του Χρύσανθου;

26.11.11

Στις 10 Οκτωβρίου του 2011, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης έπαψε πια να είναι ένας άγνωστος θαμώνας των διαδρόμων που περπατά ο Αντώνης Σαμαράς. Εμφανίστηκε στους Νέους Φακέλους του Αλέξη Παπαχελά κι από τότε όλοι μας τον μετράμε στους συμβούλους/μελλοντικούς υπουργούς του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Την επομένη της εκπομπής, χιλιάδες πολίτες έψαξαν να βρουν το βιογραφικό του στο Google και βρήκαν δυο διαφορετικά βιογραφικά, όλα τους εντυπωσιακά. Στο ένα (και πιο...δημοφιλές) εκ των δυο ο Χρύσανθος Λαζαρίδης εμφανίζεται ως κάτοχος διδακτορικού τίτλου Οικονομετρίας από το CUNY. Mετά από έρευνα στα αρχεία του Πανεπιστήμιου δεν επαληθεύτηκε η ύπαρξη ενός τέτοιου τίτλου. Περισσότερα εδώ.

Σε άλλο βιογραφικό του, ο κ.Λαζαρίδης εμφανίζεται κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από Πανεπιστήμιο Princeton των ΗΠΑ εδώ. Ούτε η ύπαρξη του...


...τίτλου αυτού επιβεβαιώθηκε από τα αρχεία του Πανεπιστήμιου.

Στις 14 Οκτωβρίου η Παραπολιτική έγραψε το εξής:

Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης εκπροσωπεί πολύ συχνά στα ΜΜΕ τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία. Είναι στενός σύμβουλος του προέδρου του κόμματος κι ένας άνθρωπος που εύλογα θα διαδραματίσει ενεργό ρόλο σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ.

Όσο κι αν ψάξαμε, δεν καταφέραμε να μάθουμε ποιος είναι. Στο Ιντερνετ κυκλοφορούν δυο βιογραφικά του με το ένα να...αναιρεί το άλλο. Στο πιο διαδεδομένο από τα δυο, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης εμφανίζεται ως κάτοχος διδακτορικού διπλώματος το οποίο δεν κατέχει. Αναφέρονται επίσης πλήθος άλλων ιδιοτήτων οι οποίες επίσης δεν επαληθεύονται από κάπου.


Μπορούμε επιτέλους να μάθουμε ποιος είναι αυτός ο κύριος και ποια η πορεία του σε αυτή τη ζωή; Είναι τόσο κακό ή τόσο δύσκολο να δημοσιεύσει είτε ο ίδιος είτε το κόμμα του
ένα βιογραφικό του;

Ο καιρός πέρασε κι ακόμα η ερώτηση δεν έχει απαντηθεί: Ποιος είσαι Χρύσανθε Λαζαρίδη;