Ανωμοτί κατάθεση Καπελέρη για τα ανείσπρακτα πρόστιμα

26.11.11

Κατέθεσε ο γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων και πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Καπελέρης στον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη, που ερευνά την υπόθεση ανείσπρακτων προστίμων του υπουργείου Οικονομικών για λαθρεμπόριο καυσίμων.

Ο κ. Καπελέρης, που εξετάστηκε στο κτίριο του ΣΔΟΕ, κατέθεσε στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί ο εισαγγελικός λειτουργός έπειτα από δημοσιεύματα του Τύπου για την ύπαρξη «παραμηχανισμού» στο υπουργείο Οικονομικών που..


...καθυστερούσε ή εμπόδιζε την είσπραξη των προστίμων για λαθρεμπόριο καυσίμων.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, που συνέδεαν το θέμα με την παραίτηση του Διομήδη Σπινέλη από το υπουργείο Οικονομικών, η διαδικασία επιβολής των προστίμων είχε ανασταλεί έπειτα από δύο εγκυκλίους προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, η μία εκ των οποίων προερχόταν από τον κ. Καπελέρη.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Περισσότερα εδώ. Θα μπορούσε να έχει ήδη απαλλάξει το Υπ.Οικονομικών από τη φθορά του ονόματος του, όπως επίσης θα μπορούσε να έχει ήδη γίνει κάποιο επίσημο σχόλιο από την 4μελη πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ για το θέμα.