Χρυσοχοΐδης: Θα θέσω υποψηφιότητα για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ

21.11.11

Aπό το in.gr:

Την πρόθεση του να είναι υποψήφιος για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, αν τεθούν διαδικασίες στο κόμμα, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm.

«Είμαι πολιτικός, στέλεχος της παράταξης μας, κόμματος μας που έχω μακρά θητεία. Νομίζω ότι είμαι χρήσιμος και για την πολιτική και για τον τόπο μέχρι σήμερα, δικαιούμαι κάποια στιγμή να θέσω κι εγώ με τη σειρά μου την υποψηφιότητά μου, αν τυχόν τεθούν διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμόσουμε όλοι με σεβασμό αυτές τις διαδικασίες, υπό την προϋπόθεση ότι θα κατέβουμε κάτω στον ελληνικό λαό, στους πολίτες, σε όσους θέλουν να συμμετάσχουν σ’ αυτές τις διαδικασίες, υπό...


...την προϋπόθεση ότι φέρνουμε μια νέα πρόταση για ένα ΠΑΣΟΚ που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες, τις προοπτικές και τις ελπίδες των πονεμένων συμπολιτών μας» είπε.

«Προϋπόθεση» όπως τόνισε «είναι ότι έχουμε πάρει ένα ισχυρό, συγκλονιστικό μήνυμα, ότι αυτό το ΠΑΣΟΚ που υπάρχει τα τελευταία, πολλά χρόνια δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ που ονειρεύτηκαν αυτοί που το έφτιαξαν που το ίδρυσαν, ούτε το ΠΑΣΟΚ που οραματίστηκαν και στήριξαν τουλάχιστον τρεις στους τέσσερις Έλληνες σε όλη αυτήν τη διαδρομή».

«Τρεις στους τέσσερις Έλληνες ψήφισαν τουλάχιστον μια φορά το ΠΑΣΟΚ και κάθε φορά αυτοί οι άνθρωποι επένδυσαν προσδοκίες, ελπίδες πάνω μας. Εμείς δυστυχώς δεν μπορέσαμε να υπερβούμε την καθεστωτικότητά μας και δεν μπορέσαμε να υπηρετήσουμε αποτελεσματικά τη χώρα και τον λαό σε κρίσιμες στιγμές. Αυτό το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει και να αλλάξει ριζικά» πρόσθεσε.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Μου κάνει εντύπωση ότι από την απόλυτη σιωπή πέρασε πρώτος σε μια τόσο σαφή δήλωση. Λογικά θα έχει εξασφαλίσει κάποιες συμμαχίες εντός του ΠΑΣΟΚ, πιθανότατα από τον χώρο του "κοινωνικού" και βαθέος ΠΑΣΟΚ.

Με δεδομένη πάντως πλέον την υποψηφιότητα του, δημιουργούνται νέα δεδομένα για την επόμενη μέρα.