"Δεν έθεσα θέμα διαδοχής" διευκρινίζει η Θεοδώρα Τζάκρη

16.11.11

Με αφορμή χθεσινή μας ανάρτηση εδώ, λάβαμε την παρακάτω απάντηση από τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ.Θεοδώρα Τζάκρη:

Στις δηλώσεις της η Βουλευτής Πέλλας κ. Θεοδώρα Τζάκρη στον ραδιο-σταθμό ΒΗΜΑ FM στις 15/11/2011 αναφέρθηκε στην ανάγκη εκκίνησης ενός ιδεολογικού διαλόγου μέσα στο ΠΑΣΟΚ για τον χαρακτήρα και την ιδεολογική ταυτότητα του Κινήματος στην δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας. Η κ. Τζάκρη δεν έθεσε ουδέποτε θέμα διαδοχής, μάλιστα ξεκαθάρισε ότι δεν είναι θέμα προσώπων, αλλά θέμα πολιτικών.

Παρακάτω παραθέτουμε...


...αποδελτιωμένη τη συζήτηση και τον διαδικτυακό σύνδεσμο στον οποίο μπορείτε να ακούσετε σε ηχητική αναπαραγωγή τις δηλώσεις.

«Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά, αυτό το λένε οι δημοσκοπήσεις, αυτή είναι η πραγματικότητα. Προφανώς για να συμβεί αυτό κάτι φταίει. Και στη διαχείριση την κυβερνητική που έγινε τα προηγούμενα δυο χρόνια και στον ιδεολογικό μας προσανατολισμό. Έχει διαρρήξει ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ τις σχέσεις του τις παραδοσιακές σχεδόν με όλες τις κοινωνικές ομάδες. Σε κάθε περίπτωση και αυτό από μόνο του είναι ένα θέμα για μια σοβαρή συζήτηση, έναν διάλογο που πρέπει να ανοίξει. Πρέπει δηλαδή να ανοίξει μια σοβαρή συζήτηση, καλά θα είναι τη συζήτηση αυτή να αναλάβει την πρωτοβουλία να την ανοίξει ο απερχόμενος Πρωθυπουργός που είναι ακόμη Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για το τι ακριβώς είναι το ΠΑΣΟΚ, τι είμαστε δηλαδή, είμαστε διαχειριστές δόσεων, είμαστε ρομαντικό κίνημα, ποια Ευρώπη θέλουμε, ποια είναι η θέση μας μέσα σ’ αυτήν, τι κοινωνία θέλουμε, θέλουμε να γίνουμε η Κίνα της Ευρώπης, τι οικονομία θέλουμε, ποιο είναι το πολιτικό σύστημα που θέλουμε. Θέλουμε να έχουμε Κυβερνήσεις συνεργασίας, επιδιώκουμε αυτοδυναμία; Αυτήν τη στιγμή μόνο κάτι αφηρημένες συζητήσεις γίνονται. Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξεκινήσει, σας το ξαναλέω, συγκροτημένα, συντεταγμένα, μέσα από τα όργανά του έναν ιδεολογικό διάλογο. Εγώ προσωπικά θέλω το ΠΑΣΟΚ κ. Παπαχρήστο, να ανακάμψει, να βρεθεί δηλαδή και πάλι στην πρώτη γραμμή, και πρέπει να ληφθούν όλες οι αναγκαίες πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή. Εγώ δεν μπορώ να σας πω πως θα είναι καλύτερα. Δεν είμαι μελλοντολόγος. Είμαι πολιτικός. Αν πάμε σε μια στείρα αντιπαράθεση προσώπων και όχι πολιτικών, αν θα πάμε δηλαδή μόνο στο «αν θέλω εγώ το Γιώργο ή τον Κώστα» δεν θα γίνει απολύτως τίποτα και το ΠΑΣΟΚ δεν θα ανακάμψει. Θα συντριβεί. Γιατί οι πολίτες θα κρατήσουν ακόμη μεγαλύτερη απόσταση από αυτό που πρόκειται να γίνει. Αυτό που χρειάζεται και το ξαναλέω είναι να ξεκαθα-ριστούν οι πολιτικές και ποιος θα εκφράζει αυτές. Νομίζω τη συνέχεια θα τη βρούμε. Να ακούσουμε τι λένε τα πρόσωπα για τις πολιτικές αυτές, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να ξεκινήσει ένας διάλογος μέσα στο ΠΑΣΟΚ συγκροτημένα. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτό, που έχει κρατήσει μέχρι τώρα αυτήν τη στάση, σ’ αυτόν τον ιδεολογικό διάλογο. Κατά την άποψή μου χρόνος υπάρχει επαρκής αν θέλουμε να ανοίξουμε τη συζήτηση, ένας και δυο μήνες φτάνουν μέχρι να πάμε σε εκλογές. Χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει μόνο. Χρόνος για διάλογο κατά την άποψή μου υπάρχει. Και νομίζω πρέπει να ανοίξει αυτός ο διάλογος, ανεξαρτήτως ποιος θα τον ανοίξει. Βέβαια σωστά θα ήταν θεσμικά να αναλάβει αυτήν την πρωτοβουλία ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σήμερα.

http://www.tovima.gr/vimafm/interviews/article/?aid=430252

Σχόλιο Παραπολιτικής: Η κ.Τζάκρη έχει πράγματι δίκιο. Οι δηλώσεις της παρερμηνεύθηκαν από το σύνολο των ΜΜΕ κι από εμάς. "Αντιγράψαμε" τη δήλωση από ρεπορτάζ του in.gr και του real.gr.

Θα έπρεπε να ελέγξουμε τις πηγές μας καθώς φαίνεται ότι ακόμα και μέσα όπως το in.gr επιλέγουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις αυτό τον καιρό. Παρ'όλα αυτά, αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί και ζητάμε συγνώμη από την κ.Τζάκρη κι από τους αναγνώστες μας.