Τις εκλογές ανακοίνωσαν, αυτοί που τις θέλουν

7.11.11

Λίγο πριν ο Ευάγγελος Βενιζέλος σπεύσει να ανακοινώσει την ημερομηνία των εκλογών, η Παραπολιτική σημείωνε το εξής:

Προσωπικά, φοβάμαι δυο ανθρώπους. Τον φιλόδοξο Ευάγγελο Βενιζέλο και τον ασταθή και συνειδητά ακραίο Αντώνη Σαμαρά. Ο πρώτος θα επιδιώξει να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ ακολουθώντας μια ουτοπική ελπίδα ενώ ο δεύτερος νιώθει εδώ και καιρό πρωθυπουργός σε αναμονή.

Δεν περίμενα να επιβεβαιωθούν οι φόβοι μου τόσο γρήγορα. Όπως έγραψα κι εδώ πριν, η βιασύνη για εκλογές είναι ανησυχητική, πόσο μάλλον από τη στιγμή που όπως προκύπτει την ανακοίνωση εκλογών έφερε μια συμφωνία Βενιζέλου-Σαμαρά.

Χωρίς να ενημερωθεί...


...ουσιαστικά κανείς, οι δυο...ογκόλιθοι της Πολιτικής έσπευσαν να δεσμεύσουν δημόσια τόσο τον Γιώργο Παπανδρέου όσο και το νέο κυβερνητικό σχήμα, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Ο ένας νιώθει πρωθυπουργός εν αναμονή κι ο άλλος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εν αναμονή.

Μιας και τα προβλήματα που έχει η χώρα προηγούνται των φιλοδοξιών τους, αυτό που προσωπικά με ενοχλεί είναι η κρίση αξιοπιστίας που θα προκύψει όταν θα αναγκαστεί το νέο κυβερνητικό σχήμα να ανακοινώσει την αναβολή των εκλογών. Αυτή τη στιγμή, μοιάζει απίθανο να επιτρέψουν οι συνθήκες τη διεξαγωγή εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου.

 Δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά.