Το πρωί υπουργός, το βράδυ στοχαστής

28.11.11

Με ευθύνη της ίδιας της εφημερίδας, η συνέντευξη του Ανδρέα Λοβέρδου στη Realnews παρουσιάστηκε ως δήλωση υποψηφιότητας εκ μέρους του. Διαβάζοντας το κείμενο εδώ, δεν διαπίστωσα κάτι τέτοιο.

Το επίμαχο απόσπασμα είναι το εξής:

Αναζητείται ο πολιτικός μας λόγος επ’αυτού και όχι η ταμπέλα μας. Θέλω να ξέρετε πως παράλληλα με τις υπουργικές μου υποχρεώσεις διαμορφώνω και το πολιτικό πρόγραμμα των μειζόνων προτεραιοτήτων που έχει ανάγκη η χώρα και είμαι έτοιμος να συμμετάσχω στο σχετικό διάλογο, όταν αυτός ανοίξει. Προφανώς, ο στρατηγικός αυτός σχεδιασμός συνδέεται και με τη στάση μου ως Υπουργού εν μέσω κρίσης.

Αν κάτι προσωπικά με ενοχλεί στην τοποθέτηση αυτή είναι η παραδοχή του διπλού ρόλου που επιτελεί αυτόν τον καιρό ο Ανδρέας Λοβέρδος και μερικοί...


...ακόμα συνάδελφοι του. Είναι θεμιτό να διαμορφώνει κανείς κάποιο πολιτικό πρόγραμμα αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι η χώρα έχει την πολυτέλεια να περιμένει από υπουργούς...πολυθεσίτες να παράγουν κι έργο.

Κατά τη γνώμη μου, όταν ανοίξει η συζήτηση για την επόμενη του ΠΑΣΟΚ κι επίσημα, όλοι οι υποψήφιοι αρχηγοί θα πρέπει να παραιτηθούν του υπουργικού τους αξιώματος.