Καμίνης: Δεν υπάρχει από την κυβέρνηση η αναγκαία μέριμνα για την Αθήνα

19.12.11

Μετά από αρκετό καιρό, ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης επέλεξε να τοποθετηθεί δημόσια για τις προσπάθειες του στο Δήμο της Αθήνας εξηγώντας αρκετά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Παραθέτω ένα απόσπασμα:


«Ο δήμος δεν είναι κατά βάση υπεύθυνος. Για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης αισθάνομαι ότι είμαι σε μια μέγγενη, γιατί δεν μπορώ να παίξω πρωταγωνιστικό ρόλο. Ας πάρουμε το θέμα των Αγανακτισμένων. Λίγες ημέρες πριν από την παρέμβαση του δήμου μού είχε τηλεφωνήσει ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και μου είχε πει “πείτε μου πότε θα είστε έτοιμοι”. Απάντησα: “ο δήμος είναι από χθες έτοιμος να μαζέψει τις σκηνές και να σηκώσει τα πανό. Εσείς πρέπει να μας πείτε πότε μπορούν να....


...γίνουν όλα αυτά χωρίς να αιματοκυλιστεί η πόλη”. Εκτοτε δεν είχα νεώτερη ενημέρωση. Ετσι πήρα την απόφαση να αναλάβω πρωτοβουλία».

Λέτε ότι υπάρχει έλλειμμα συνεργασίας με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θέτω το ζήτημα κομψά. «Λέω ποια είναι η πραγματικότητα. Εχω ζητήσει επί 24ώρου βάσεως μία διμοιρία ΜΑΤ στη Νομική και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, γιατί η δημοτική αστυνομία δέχεται επανειλημμένα επιθέσεις στις επιχειρήσεις κατά του παρεμπορίου. Μέσα από τα κτίρια του πανεπιστημίου βγαίνουν άτομα ή μπαίνουν αυτοί που πουλάνε τα αντικείμενα και τους πετροβολούν. Οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να αμυνθούν, δεν είναι εκπαιδευμένοι γι’ αυτό». Με προλαβαίνει συμπληρώνοντας ότι «δεν υπάρχει από την κυβέρνηση η αναγκαία μέριμνα για την Αθήνα».

Ο κ. Καμίνης είναι διατεθειμένος να αναλάβει την ευθύνη. «Η Αθήνα πρέπει να είναι πραγματικά μητροπολιτικός δήμος, να έχει δηλαδή ο δήμαρχος την ευθύνη για τις αποφάσεις αλλά και για την υλοποίησή τους. Για παράδειγμα, η δημοτική αστυνομία να έχει αρμοδιότητα δίωξης του εγκλήματος στα όρια της πόλης».

Η ενδιαφέρουσα συνέχεια εδώ.