Χρειαζόμαστε το Ινστιτούτο Νεολαίας;

3.12.11

To Iνστιτούτο Νεολαίας, φορέας εποπτευόμενος από το Υπ.Οικονομικών έγινε ευρέως γνωστό όταν η Παραπολιτική μέσω του θεσμού της Διαύγειας κατέγραψε μια σειρά σκανδαλωδών επιλογών τόσο της πολιτικής ηγεσίας του Υπ.Παιδείας όσο και της ηγεσίας του Ινστιτούτου. Οι σχετικές αναρτήσεις εδώ.

Οι διαστάσεις που πήραν το θέμα ανάγκασαν το Υπ.Παιδείας να ακυρώσει τον επίμαχο διαγωνισμό 150 προσλήψεων εκτός ΑΣΕΠ, αφού πρώτα επιχείρησαν με ψεύδη να αντικρούσουν τις σαφείς κατηγορίες της Παραπολιτικής.

Έτυχε σήμερα μετά από καιρό να επισκεφθώ και πάλι το site της Διαύγειας και παρατηρώ ότι το Ινστιτούτο Νεολαίας υπάρχει...


...μόνο για να...καταναλωνεί έχοντας πια ως μόνη αρμοδιότητα την...έκδοση της ευρωπαϊκής κάρτας νέων!

Παραθέτω ενδεικτικά μερικές από τις πιο πρόσφατες δαπάνες:

- Λογαριασμός κινητού 467,25 ευρώ για ένα μήνα χρήσης (εδώ)
- 1.476 ευρώ για διαφήμιση στο site Neolaia.gr (εδώ)
- 123 ευρώ για τις επαγγελματικές κάρτες του Διευθυντή και του Νομικού Συμβούλου(!) (εδώ)
- Λογαριασμός ΟΤΕ 463 ευρώ για δυο μήνες χρήσης (εδώ)

Ξέρω ότι κάποιοι θα σχολιάσετε ότι αθροιστικά το ποσό όλων αυτών των είναι σχεδόν...ασήμαντο. Δεν θα διαφωνήσω, νομίζω όμως ότι βρισκόμαστε στην εποχή που ούτε ένα ευρώ των φορολογούμενων δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένο.

Χρειάζεται να έρθει η τρόικα για να μας υποδείξει ότι άχρηστοι οργανισμοί όπως το Ινστιτούτο πρέπει να κλείσουν; Εξάλλου, νομίζω ότι θα ταίριαζε στο εκσυγχρονιστικό προφίλ που επιχειρεί να χτίσει η κ.Διαμαντοπούλου μια πρωτοβουλία μείωσης των άχρηστων δομών του Κράτους...