Η Δράση για την απεργία στα κρατικά μέσα ενημέρωσης

8.12.11

Παραθέτω σημερινή ανακοίνωση της Δράσης:

Συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα η απεργία στα κρατικά μέσα ενημέρωσης (ΕΡΤ, δημοτικά μέσα, ΑΜΕ-ΜΠΕ, Γενική Γραμματεία Τύπου).



Οι πολίτες συνεχίζουν να πληρώνουν το τέλος ΕΡΤ για υπηρεσίες που δεν λαμβάνουν. Αυτό συνιστά ένα σοβαρό πολιτικό, νομικό και ηθικό σκάνδαλο που κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι ανεκτό σε καμιά ευνομούμενη δημοκρατία.

Η ανταποδοτικότητα της φορολογίας, ειδικά σε περιπτώσεις που προβλέπεται ξεκάθαρα και  μπορεί να αποτιμηθεί, αποτελεί τη βάση για...


..τη φορολογική δικαιοσύνη και την εμπέδωση φορολογικής συνείδησης από τους πολίτες.

Θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό (συμβολικά αλλά και ουσιαστικά), να υπολογισθεί το ποσοστό των υπηρεσιών που δεν προσφέρθηκαν και να επιστραφεί το αντίστοιχο ποσοστό τέλους σε κάθε φορολογούμενο.

Οι  διάφορες μεθοδεύσεις,  όπως οι   επαναλήψεις αντί για τη γνωστή  ‘παγωμένη’ οθόνη με τη συνδικαλιστική ανακοίνωση που εξόργιζε τους πολίτες καθώς και η εναλλαγή απεργιών και στάσεων εργασίας (που εικάζεται ότι αποτελεί και μεθόδευση για να μην περικόπτονται οι αποδοχές), δείχνουν ότι παρά τα όσα λέγονται, το παλιό πολιτικό και συνδικαλιστικό σύστημα καλά κρατεί.

Οι πολίτες συνειδητοποιούν στην πράξη ότι μπορούν να ζήσουν και χωρίς την ΕΡΤ και τους δεκάδες περιφερειακούς και δημοτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.