Παπαδημούλης: Διεκδικούμε τη διαμόρφωση ενός συνασπισμού κυβερνητικής εξουσίας

9.12.11

Μιλώντας σήμερα στο ρ/σ «ΣΚΑΙ 100,3», (Σ. Κοσιώνη), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις μεταξύ άλλων τα εξής:

Όσο μεγαλώνουν τα ποσοστά μας στις δημοσκοπήσεις, τόσο μεγαλώνουν κι οι ευθύνες μας να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της κοινωνίας. Οι Έλληνες πιστεύουν με μεγάλη πλειοψηφία ότι αν επιστρέψουμε σήμερα στη δραχμή τα πράγματα θα είναι χειρότερα. Γι’ αυτό δεν είναι θέση μας, η επιστροφή στη δραχμή. Αντίθετα, ο κόσμος έχει δίκιο να υποστηρίζει ότι η πολιτική του μνημονίου, δυσκολεύει τα πράγματα και απομακρύνει τη λύση. Δεν είναι αντίφαση. Οι πολίτες ζητούν μια πολιτική ανάπτυξης, δικαιοσύνης, κοινωνικής αλληλεγγύης μέσα στην ΕΕ και δίκαιη κατανομή των βαρών. Διεκδικούν μια Ευρώπη των λαών και των πολιτών, όχι των τραπεζιτών.

Τα μυαλά μας δεν παίρνουν αέρα, παρότι οι δημοσκοπήσεις μας δίνουν αέρα. Έχοντας..


...διδαχθεί από την κακή διαχείριση και τα λάθη της περιόδου 2008-2010, πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας σε τρία πράγματα:
· Εναλλακτικό, τεκμηριωμένο πρόγραμμα για τα ζητήματα που απαιτούν λύσεις τους επόμενους μήνες και χρόνια
· Πύκνωση των ενωτικών πρωτοβουλιών προς όλες τις δυνάμεις της ευρύτερης αριστεράς, της οικολογίας και τις προοδευτικές δυνάμεις που αποδεσμεύονται από το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ .
· Παρεμβάσεις δυναμικές και πειστικές, χωρίς κραυγές και ακρότητες, στη γλώσσα των προβλημάτων και των απλών ανθρώπων.

Διεκδικούμε να γίνουμε ένας καθοριστικός παράγοντας στην διαμόρφωση ενός νέου συνασπισμού πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που να διεκδικήσει την κυβερνητική εξουσία.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε κάνει θετικά βήματα. Τώρα πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για να κερδίσουμε έδαφος, δημιουργώντας ένα ενωτικό πόλο που να διεκδικήσει αύριο, να δώσει λύση και στο πρόβλημα διακυβέρνησης της χώρας.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Με βλέπω να κυκλοφορώ με το διαβατήριο στα δόντια. Με του που θα αναλάβουν οι Λαφαζάνηδες και οι Στρατούληδες, εξαφανίστηκα. Το γράφω για τη μάνα μου, για να μην ανησυχήσει.