Επιστολή προκαλεί(;) ρήγμα στο μέτωπο των πρυτάνεων

28.12.11

Ρήγμα στο μέτωπο των πρυτάνεων προκάλεσε η εμμονή του κ. Θεοδόσιου Πελεγρίνη του Πανεπιστημίου Αθηνών και του κ. Σίμου Σιμόπουλου του ΕΜΠ στη μη εφαρμογή του νόμου και η πρωτοβουλία τους να στείλουν σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο. Χθες, ο πρόεδρος της Συνόδου Πρυτάνεων και πρύτανης του Δημοκρίτειου Θράκης κ. Κων. Ρέμελης υπέβαλε την παραίτησή του διαμαρτυρόμενος τόσο για την πρωτοβουλία των δύο πρυτάνεων όσο και για το περιεχόμενο της επιστολής τους.

Ειδικότερα, οι πρυτάνεις των δύο πλέον εμβληματικών πανεπιστημίων της χώρας -ο κ. Θεοδόσιος Πελεγρίνης του Αθηνών και ο κ. Σίμος Σιμόπουλος του ΕΜΠ- εμμένουν στη θέση τους ότι ο...


...νέος νόμος για τα πανεπιστήμια δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Οι δύο πρυτάνεις, με επιστολή τους προς τον κ. Παπαδήμο στις 14/12, ζητούσαν διορθώσεις στον νέο νόμο και τη χαλάρωση του χρονοδιαγράμματος για την εφαρμογή του. Ο πρωθυπουργός στην απάντησή του (σχετικό δημοσίευμα της «Κ» στο φύλλο της περασμένης Κυριακής) έκανε λόγο για πιστή εφαρμογή των νόμων.

Χθες, οι δύο πρυτάνεις έστειλαν στον κ. Παπαδήμο απαντητική επιστολή στην οποία τονίζουν ότι ο νόμος είναι ανεφάρμοστος, καθώς προκαλεί δραματικά αδιέξοδα στα πανεπιστήμια, όπως λένε. Αφήνουν, επίσης, στη διακριτική ευχέρεια του πρωθυπουργού να ορίσει συνάντηση μαζί τους. Αντίθετα, ο κ. Ρέμελης φέρεται να θεωρεί ότι η όποια πρωτοβουλία έπρεπε να κινηθεί από τη Σύνοδο και όχι από δύο μεμονωμένους πρυτάνεις, ενώ φέρεται να μην εναρμονίζεται πλήρως με το επιχείρημα περί ανεφάρμοστου νόμου.

Το ρεπορτάζ της Καθημερινής εδώ. Λογικεύονται οι πρυτάνεις;