Λοβέρδος: Υπήρξε φλυαρία περί καινοτομιών

18.12.11

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σημερινή συνέντευξη του Ανδρέα Λοβέρδου στο Πρώτο Θέμα:

Δεν υπήρξε καμία αναπτυξιακή δράση στους κρίσιμους τομείς που προανέφερα και ίσως θα θυμάστε πως όλα αυτά τα έλεγα και στο Υπουργικό Συμβούλιο και δημοσίως. Υπήρξε φλυαρία περί καινοτομιών, από τις οποίες καμμία δεν προωθήθηκε στην πράξη, ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής. Η χώρα βυθίστηκε στην ύφεση για το λόγο αυτό. Τα κόμματα στην Ελλάδα, έτσι και το ΠΑ.ΣΟ.Κ, έχουν καλή στοχοθεσία, αλλά οι περισσότεροι πολιτικοί δυσκολεύονται στον τρόπο πραγματοποίησης των στόχων τους και στη θέση και τήρηση χρονοδιαγραμμάτων.

-Η φλυαρία περί καινοτομιών αφορά τον Γ. Παπανδρέου ;

Αφορά την κυβέρνηση του 2009 – 2011. Καλές είναι οι καινοτομίες, αλλά επειδή θα έχουν μακροπρόθεσμες αποδόσεις...


...πρέπει να συνοδεύουν τις πρωτεύουσες αναπτυξιακές πολιτικές στον τουρισμό, την γεωργία, την ενέργεια, την παραγωγή τροφίμων και το εμπόριο. Ήταν και είναι αυτονόητο, ότι η ώθηση σε αυτές τις πρωτεύουσες δραστηριότητες και η διευκόλυνσή τους έπρεπε να έχουν αποτελέσει κεντρικά θέματα της κυβέρνησης από το 2009. Λόγω του ότι αυτό δεν έγινε, οφείλουμε να το κάνουμε εδώ και τώρα.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Αν και δεν διαπιστώνω πως και ποιες "φλύαρες" καινοτομίες εμπόδισαν τον Ανδρέα Λοβέρδο να ανοίξει το επάγγελμα των φαρμακοποιών ή να προχωρήσει τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες φαρμάκων, δεν θα διαφωνήσω μαζί του.

Πράγματι, τόσο οι κυβερνήσεις του όσο και ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξαν να παρουσιάσουν και να υποσχεθούν πάρα πολλές αλλαγές χωρίς ποτέ να τις εφαρμόσουν. Μιας και όμως ζούμε σε μια εποχή που χρειάζονται καθαρά λόγια, θα ήταν χρήσιμο ο κ.Λοβέρδος να αναφέρει και 2-3 παραδείγματα "φλύαρων καινοτομιών" για να καταλάβουμε τι εννοεί.

Για παράδειγμα, το fast track πράγματι αποδείχθηκε μια φλύαρη και κενή περιεχομένου "καινοτομία". Η Διαύγεια όμως; Κι αυτή ανούσια; Θα προτιμούσα να ακούσω πιο συγκεκριμένα πράγματα...