Εντολή να κοπεί το ρεύμα σε 40.000 καταναλωτές

15.1.12

Διαβάζω στο ΣΚΑΙ:

Tις πρώτες εντολές για διακοπές ρεύματος σε 40.000 καταναλωτές άρχισε να δίνει η αρμόδια γενική διεύθυνση της ΔEH, καθώς από προχθές έληξε το περιθώριο των 80 ημερών που δίνει ο νόμος για την αποπληρωμή των λογαριασμών που ενσωματώνουν και τα ειδικό τέλος ακινήτων.

Διαβάζω και τη σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ:

Κάθε απόπειρα διακοπής του ρεύματος σε σπίτια ή μικρομάγαζα πρέπει να προσκρούσει στην αποφασιστική δράση του εργατικού κινήματος, στον ξεσηκωμό κάθε γειτονιάς. Η κυβέρνηση...


...Παπαδήμου, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Καρατζαφέρη πρέπει να πληρώσει ακριβά την επίδειξη θράσους και απανθρωπιάς. Πρέπει να διαπιστώσει πόσο μικρή είναι μπροστά στη λαϊκή αποφασιστικότητα, δράση και αλληλεγγύη. Ο λαός έχει τη δύναμη και πρέπει να επιβάλει την κατάργηση του εξοντωτικού χαρατσιού.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Από την πρώτη στιγμή είχα γράψει ότι είναι απαράδεκτο να απειλούνται με διακοπή ρεύματος όσοι πληρώνουν κανονικά την κατανάλωση ρεύματος, εκτός του ειδικού τέλους.

Παρ'όλα αυτά, από τη στιγμή που εκατομμύρια Έλληνες πλήρωσαν με χίλιες δυσκολίες το χαράτσι, δεν είμαι σίγουρος ότι αυτοί οι 40.000 θα πρέπει να "προστατευτούν".