Τσίπρας: Λαοί της Ευρώπης ξεσηκωθείτε, είμαστε το 99% και έχουμε δίκιο

15.1.12

Στην Κεντρική Πολιτική και Πολιτιστική εκδήλωση του Die Linke στο Βερολίνο μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας και για ακόμα μια φορά εμφανίστηκε...μετριοπαθής.

Ξεκίνησε κάπως έτσι:

Έρχομαι από την Ελλάδα. Τη χώρα που επιλέχθηκε να γίνει το ευρωπαϊκό πειραματόζωο της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας, προκειμένου η κρίση να αντιμετωπιστεί ως ευκαιρία για τους τραπεζίτες και τους κεφαλαιοκράτες.

Βρισκόμαστε στο δεύτερο χρόνο εφαρμογής της πιο αντιδραστικής και ταξικής πολιτικής, που έχει εφαρμοστεί ποτέ σε χώρα της ευρωζώνης. Η χώρα μου παρουσιάστηκε ως διεφθαρμένη.Οι πολίτες της ενοχοποιήθηκαν και οι τραπεζίτες και όλη η κλεπτοκρατία που....



...κυβερνά την χώρα δεκαετίες αθωώθηκαν. Άνθρωποι των αγορών και του χρηματοπιστωτικού συστήματος, πρώην στελέχη του ΔΝΤ, τοποθετήθηκαν στους πιο κρίσιμους τομείς.

Στοιχεία πλαστογραφήθηκαν, ώστε το έλλειμμα να παρουσιαστεί ως το μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Έφτασαν στο σημείο να μιλούν για το μεγαλύτερο και ακριβότερο δημόσιο τομέα της ευρωζώνης, ενώ συνέβαινε το ακριβώς αντίθετο.




Και ολοκλήρωσε θριαμβευτικά:

Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να τους σταματήσουμε. Να κάνουμε την αγανάκτηση, δύναμη για πολιτική αλλαγή. Εμείς επιλέγουμε να αλλάξουμε αυτήν την Ευρώπη. Λαοί της Ευρώπης ξεσηκωθείτε. Είμαστε το 99% και έχουμε δίκιο.Με την Ευρωπαϊκή αριστερά, με τους λαούς της Ευρώπης μπορούμε να πούμε όχι στην Ευρώπη των τραπεζών. Μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για την Ευρώπη της αλληλεγγύης.



Σχόλιο Παραπολιτικής: Στις 19 Οκτωβρίου είχε δηλώσει "Σήμερα μιλάει ο λαός. Και όταν μιλάει ο λαός τα πολλά λόγια είναι περιττά, είναι φτώχια. Είμαστε 11 εκατομμύρια και είναι 154 και άμα είναι 154. Η λαϊκή οργή έχει γίνει πια ένα ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω.".

Εκπροσωπεί 11 εκατομμύρια Έλληνες, εκπροσωπεί το 99% της Ευρώπης, άντε και πλανητάρχης...