Διαψεύδει ακόμα μια φορά το Πρώτο Θέμα ο Παπακωνσταντίνου

15.1.12

Εχω χάσει πια το μέτρημα, μπορεί να έχουν φτάσει και το 1.000.000 οι επιθέσεις της φυλλάδας του Κομιστή στο Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Παραθέτω ακόμα μια ανακοίνωση διάψευσης του ΥΠΕΚΑ:

Με το σημερινό δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» με τίτλο «Χάρισαν σε εφοπλιστή δασικό στις Σπέτσες» η εφημερίδα συνεχίζει την καμπάνια λάσπης και συκοφαντίας εναντίον του Υπουργού ΠΕΚΑ, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Έχουμε συνηθίσει στο γεγονός πια ότι σχεδόν κάθε Κυριακή η εφημερίδα εφευρίσκει μια νέα ιστορία και «κατασκευάζει» σκάνδαλα. Eίναι δε πλέον απολύτως προφανές σε όλους ότι όλα έρχονται σε συνέχεια της έρευνας που γίνεται από τις Αρχές σε βάρος του εκδότη της εφημερίδας, Θέμου Αναστασιάδη, για φορολογικές εκκρεμότητες, από την εποχή που ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ήταν ακόμα Υπουργός Οικονομικών.

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ έχει απόλυτη εμπιστοσύνη ότι τόσο...


...οι φορολογικές αρχές όσο και η δικαιοσύνη θα ολοκληρώσουν σύντομα την έρευνα που ξεκίνησε εδώ και πάνω από τρία χρόνια από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για το ζήτημα αυτό.
Το τελευταίο εφεύρημα της εφημερίδας αφορά στην υποτιθέμενη παραχώρηση δασικής έκτασης σε εφοπλιστή. Το δημοσίευμα είναι απολύτως ψευδές και παραπλανητικό ως προς ρύθμιση που έγινε για τις χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις με το άρθρο 55 του Ν 4030/11.
Η έκταση στην οποία αναφέρεται το δημοσίευμα έχει χαρακτηριστεί από το δασαρχείο ως χορτολιβαδική και κατά τεκμήριο δημόσια. Η έκταση αυτή σε καμία περίπτωση σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας δεν εμπίπτει στη ρύθμιση που έγινε με το άρθρο 55 του Νόμου 4030/2011.
Με το άρθρο 55 του Νόμου 4030/11 αίρεται η αμφισβήτηση που είχε δημιουργηθεί με το άρθρο 10 Νόμου 3208/2003, στις περιπτώσεις που έχουν αναγνωριστεί δάση ως ιδιωτικά σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος (αμετάκλητη δικαστική απόφαση, παραχώρηση κατά κυριότητα από το Δημόσιο σε τρίτους κλ.π.) ως προς το τι ισχύει για τις εντός αυτών χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις. Παράλληλα με την άρση αυτής της αμφισβήτησης, με το άρθρο 55 του Νόμου 4030/11 τέθηκε το τεκμήριο υπέρ του Δημοσίου και για τις βραχώδεις εκτάσεις.
Κατά συνέπεια με την διάταξη αυτή όχι μόνο δεν απεμπολείται το τεκμήριο του Δημοσίου από τις χορτολιβαδικές εκτάσεις, αλλά για πρώτη φορά επεκτείνεται το τεκμήριο αυτό και για τις βραχώδεις εκτάσεις διασφαλίζοντας ακόμη περισσότερο τη δημόσια περιουσία. Τα κριτήρια αναγνώρισης ως ιδιωτικών των δασών, δασικών, χορτολιβαδικών και βραχωδών εκτάσεων είναι πλέον τα ίδια.
Η έκταση στην οποία αναφέρεται το δημοσίευμα σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας είναι δημόσια χορτολιβαδική και δεν έχει αναγνωριστεί ως ιδιωτική με ένα εκ των νομίμων τρόπων. Μάλιστα έχει υποβληθεί και πρωτόκολλο μηνύσεως από το δασαρχείο Πόρου κατά φερόμενων ιδιοκτητών για παράνομη σύνταξη συμβολαίων επί δημόσιας χορτολιβαδικής έκτασης.
Δεν είναι η πρώτη φορά, και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία, που η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» επιχειρεί με τόσο χονδροειδή τρόπο τη συκοφάντηση του Υπουργού ΠΕΚΑ. Ενδεικτικά, το όνομά του στη εφημερίδα σε αυτή την έκδοση αναφέρεται δυσφημιστικά σε επτά τουλάχιστον περιπτώσεις.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει, ήδη, καταθέσει αγωγή για άλλο δημοσίευμα της εφημερίδας, η οποία εκκρεμεί στα δικαστήρια, ενώ επιφυλάσσεται για όλα τα νόμιμα δικαιώματά του προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη.

Τέλος, επίσης ψευδές και παραπλανητικό είναι σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα με τίτλο «32 εκλεκτούς «βόλεψε» δίπλα του ο Παπακωνσταντίνου».

Επαναλαμβάνουμε συνεπώς τη γραπτή απάντηση που έχει ήδη δώσει το Γραφείο Τύπου του ΥΠΕΚΑ, στις 12 Ιανουαρίου, στην ερώτηση που του υποβλήθηκε από το «Πρώτο Θέμα» και η οποία δυστυχώς λογοκρίθηκε από την εφημερίδα, δίνοντας την εντύπωση ότι οι συνεργάτες του σημερινού Υπουργού ΠΕΚΑ ήρθαν να προστεθούν στους συνεργάτες της προηγουμένης Υπουργού:

«Ο Υπουργός ΠΕΚΑ ξεκίνησε να στελεχώνει το γραφείο του, όπως είπατε και εσείς, από τις 16 Ιουνίου του 2011. Όπως γνωρίζετε, ένα Υπουργικό Γραφείο στελεχώνεται από το "μηδέν", χωρίς δηλαδή να βρίσκει ο εκάστοτε Υπουργός υφιστάμενο προσωπικό σε αυτό, καθώς η όποια σχέση εργασίας λύνεται αυτοδίκαια [με το τέλος της θητείας του εκάστοτε Υπουργού]. Οι 32 θέσεις, λοιπόν, που έχουν ήδη καταληφθεί είναι λιγότερες από τις μισές που περιγράφει η σχετική νομοθεσία και οι ελάχιστες δυνατές, δεδομένου ότι έχουν καταργηθεί οι αντίστοιχες θέσεις του Υφυπουργού Περιβάλλοντος (του κ. Μωραΐτη), του οποίου τις αρμοδιότητες ασκεί πλέον ο ίδιος ο Υπουργός.
Επίσης οι 10 από αυτές τις θέσεις είναι με απόσπαση, επομένως είναι ΗΔΗ δημόσιοι υπάλληλοι. Στην ουσία ο ΥΠΕΚΑ ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις του Υπουργείου, έχοντας προσλάβει 22 συνεργάτες, σε σύνολο 67 προβλεπόμενων από τη νομοθεσία».