Ξεχνάτε εύκολα κ.Αθανασίου τις παρεμβάσεις Καρατζαφέρη στη Δικαιοσύνη

23.1.12

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σημερινή δήλωση του Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Χαράλαμπου Αθανασίου η οποία έγινε μετά τη συνάντηση του με τον Γιώργο Καρατζαφέρη:

Συζητήσαμε όλα αυτά τα θέματα που αφορούν στους δικαστές και ο κ. Πρόεδρος, όπως πάντα, έδειξε μεγάλη κατανόηση στα προβλήματά μας. Τον ευχαριστήσαμε γιατί το κόμμα του στηρίζει τα θεσμικά προβλήματα των δικαστών. Του ζητήσαμε να συνεχίζει να υποστηρίζει τους διακριτούς ρόλους των λειτουργών των τριών εξουσιών του κράτους και κατά το μέρος των δυνατοτήτων του, να προστατεύει και να νουθετεί τους συνάδελφους του στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ώστε να περιορίζονται οι επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης και να μην κρίνονται οι δικαστές, ανάλογα με το αν είναι αρεστές ή όχι οι αποφάσεις των δικαστηρίων. 

Θυμίζω στο σεβαστό κύριο Αθανασίου τη...


...δήλωση Καρατζαφέρη στις 26 Δεκεμβρίου:


Η απόφαση για τον Εφραίμ, είναι έμφορτος ημεδαπών και αλλοδαπών σκοπιμοτήτων. Η δικαιοσύνη πρέπει να πείθει τον κόσμο. Είναι μεν ανεξάρτητη, αδέσμευτη και ανεπηρέαστη. Όμως, πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι ορισμένες αποφάσεις αλληλοσυγκρούονται. 

Του θυμίζω επίσης την ανακοίνωση του ΛΑΟΣ (1 Δεκεμβρίου) με την οποία ζητούσε τη μη προφυλάκιση Εφραίμ:

Δεν είναι η ώρα για ακραίες προδικαστικές φυλακίσεις όταν μάλιστα εξασφαλίζεται η παραμονή του κατηγορουμένου στη χώρα, πολλώ δε μάλλον όταν οι εξεταστικές επιτροπές της Βουλής δεν βρήκαν ικανά στοιχεία απάτης για να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη τους αντισυμβαλλόμενους πολιτικούς. Νόμιμον; Nαι. Ηθικόν; Όχι. Δίκαιον; Ελέγχεται. Εθνικώς επιζήμιον; Βεβαίως.

Είναι ακόμα βέβαιος ο κ.Αθανασίου ότι ο Καρατζαφέρης στηρίζει τους διακριτούς ρόλους των τριών εξουσιών;