Έρευνα χωρίς ταμπού αλλά και χωρίς μισόλογα

20.1.12

Η κριτική που ασκείται από την Παραπολιτική στο πόρισμα Πεπόνη για την υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ δεν έχει ως βάση τη δεδομένη αθωότητα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Ως απλός πολίτης κι ως μη ειδικός σε θέματα δημοσιονομικής διαχείρισης δεν διαθέτω τα αναγκαία εκείνα εργαλεία που θα μου επιτρέψουν να αξιολογήσω με κάποιου τύπου αξιοπιστία τα όσα καταγγέλλονται.

Ως απλός πολίτης όμως μπορώ να παρατηρήσω και να σχολιάσω ορισμένα δεδομένα. Ο κ.Πεπόνης ζητά να πάει στη Βουλή το πόρισμα του χωρίς σε αυτό να περιλαμβάνεται κατάθεση του Προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ κ.Ανδρέα Γεωργίου. Είμαστε βέβαιοι ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς όλα τα μέσα που διαθέτουν για να εξασφαλίσουν την κατάθεση του;

Με την ιδιότητα του απλού...τηλεθεατή, εκπλήσσομαι και με τη λίστα των ανθρώπων που κατέθεσαν ως μάρτυρες. Αδυνατώ να κατανοήσω τον...


...τρόπο με τον οποίο συνδέεται με το έλλειμμα ο 80χρονος συνταγματολόγος Γεώργιος Κασσιμάτης ο οποίος μπήκε ξανά στη ζωή μας την εποχή των Αγανακτισμένων εκφέροντας έναν έντονα αντιμνημονιακό λόγο, τον οποίο με τεκμηριωμένο τρόπο απέρριψαν οι συνάδελφοι του συνταγματολόγοι.

Αδυνατώ επίσης να καταλάβω τι ακριβώς έχει να προσφέρει η δημοσιογράφος Σοφία Βούλτεψη η οποία είναι ταυτισμένη με τη Νέα Δημοκρατία (πρώην βουλευτής) αλλά και με τα τηλεπαράθυρα του Alter μέσω των οποίων στόλισε με πλήθος χαρακτηρισμών τους Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου. Όσο για τον κ.Νότη Μαριά, δεν έχω να σχολιάσω απολύτως τίποτα. Όποιος αντέχει να δει αυτό εδώ το video, θα καταλάβει περί τίνος πρόκειται.

Εξάλλου, δεν μπορεί εύκολα να με πείσει κάποιος ότι όλοι αυτοί πανελίστες έχουν να προσφέρουν περισσότερα σε μια τέτοια έρευνα από ότι πχ ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου ο οποίος και διαχειρίστηκε τα δημοσιονομικά του Κράτους τους πρώτους 10 μήνες του 2009.

Συνοψίζοντας, δεν υποστηρίζω ότι το οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο είναι de facto αθώο για οτιδήποτε προκύψει κι ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να εκλεχθεί. Θα πρέπει όμως όλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Σε μια κοινωνία που διψά για φυλακίσεις πολιτικών και για την επίτευξη της "κάθαρσης", οποιαδήποτε ελλιπώς τεκμηριωμένη κατηγορία μπορεί να γεννήσει τέρατα.