Διαμαντοπούλου: Τελεία και παύλα, στις επόμενες εκλογές πρέπει να πάμε με νέα ηγεσία

7.1.12

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σημερινή συνέντευξη της Υπ.Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου στην Καθημερινή της Κυριακής:

Επισημαίνω ότι επί δύο μήνες η συζήτηση γίνεται επί των διαδικασιών. Θέμα καθόλου δευτερεύον, αλλά αδύνατον να συζητηθεί ξεκομμένο από τη δραματική συγκυρία που ζει η χώρα γιατί πρώτα και πάνω απ' όλα είναι η Ελλάδα. Πόσω μάλλον όταν οι πολίτες αποστρέφουν το πρόσωπό τους από συζητήσεις που αφορούν εσωτερικά ζητήματα, ιδιαίτερα τώρα που όλα τα κόμματα βιώνουν τη μέγιστη απαξίωση. Εκτιμώ ότι ο χρόνος στην πολιτική είναι πολιτική συνιστώσα και όχι απλή παράμετρος… Χάσαμε χρόνο, χάνουμε χρόνο!

Με τη δήλωσή του στο Πολιτικό Συμβούλιο, ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε...


...σαφές ότι αποχωρεί και ότι ανοίγουν οι πολιτικές διαδικασίες για τη μετά Παπανδρέου εποχή. Σημαντική εξέλιξη, όχι όμως και ικανή συνθήκη για να οδηγηθεί το ΠΑΣΟΚ σε μια επανεκκίνηση που είναι απολύτως αναγκαία για τη συνέχιση της ύπαρξής του. Στις επόμενες εκλογές πρέπει να πάμε με νέα ηγεσία, η οποία θα έχει επαρκή χρόνο προετοιμασίας. Τελεία και παύλα.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Μου κάνει εντύπωση ότι στην πραγματικότητα η υπουργός Παιδείας δεν σχολιάζει απολύτως τίποτα για τη διαδικασία ανάδειξης της νέας ηγεσίας. Δεν σχολιάζει επί της ουσίας την πρόταση Παπανδρέου, δεν προτείνει τον τρόπο ανάδειξης του νέου αρχηγού.

Αν μη τι άλλο, ευέλικτη.