Βουρλούμης: Προβλέπω ότι το PSI δεν θα είναι αρκετό

7.1.12

Για να πάρουμε την προηγούμενη δόση των 8 δισ., αναγκαστήκαμε να αφήσουμε κατά μέρος τις σαχλαμάρες για δημοψήφισμα, τα «δεν υπογράφω» και τους Πετσάλνικους, αλλάξαμε πρωθυπουργό και φέραμε τον Παπαδήμο. Αυτά δεν είναι μικροπράγματα. Σε δύο μήνες ελπίζουμε στην επόμενη δόση που είναι δέκα φορές μεγαλύτερη. Χωρίς αυτή χρεοκοπούμε σίγουρα και άτακτα γιατί λήγουν γραμμάτια 10 δισ. Όταν κάποιος πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη το σκέπτεται πολύ και ογδόντα δισ. δεν είναι λίγα.

Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά προβλέπω ότι το PSI και η δανειακή σύμβαση δεν θα αρκέσουν για να πείσουν εκείνους από τους...


...οποίους εξαρτώμεθα. Οσο καλά και αν πάνε οι διαπραγματεύσεις, υπογραφές δεν θα μπουν αν δεν εξασφαλίσουν οι αντισυμβαλλόμενοί μας προοπτική πολιτικής σταθερότητας και αποτελεσματικής διοίκησης για μια αρκετά μακρά περίοδο και βέβαια όχι μέχρι το Πάσχα. Ο προεκλογικός πυρετός στην τωρινή συγκυρία είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί. Αυτά έπρεπε να τα καταλαβαίνουμε μόνοι μας, αλλά φοβάμαι ότι θα μας αναγκάσουν άλλοι να σοβαρευτούμε, γιατί αλλιώς σε λίγο θα ζητιανεύουμε για καύσιμα για τις μηχανές της αστυνομίας, αλλά και για τον στόλο και την αεροπορία.

Μια αρκετά σημαντική παρέμβαση από τον Παναγή Βουρλούμη εδώ και μάλιστα σε ύφος απρόσμενα "λαϊκό" για τεχνοκράτη.