Κάποτε στην Ευρωβουλή

27.1.12

Παραθέτω αυτούσιο χθεσινό δελτίο Τύπου της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο:

Στη θέση της Α΄ Αντιπροέδρου της Επιτροπής Αναφορών επανεξελέγη η ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ, καθηγήτρια Χρυσούλα Παλιαδέλη. Η πρόταση της υποψηφιότητας για την επανεκλογή της κατατέθηκε από την Ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών της Επιτροπής Αναφορών και εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη της επιτροπής.Σχόλιο Παραπολιτικής: Ομολογώ ότι δεν θυμόμουν καν ότι η κ.Παλιαδέλη είναι ευρωβουλευτής όπως επίσης παραδέχομαι ότι...


...χρειάστηκε να αναζητήσω στο Google το βιογραφικό της για να θυμηθώ ότι πρόκειται για μια σημαντική Ελληνίδα αρχαιολόγο η οποία συνεργάστηκε στενά με τον Μανόλη Ανδρόνικο.

Με αφορμή το εν λόγω δελτίο Τύπου, αναρωτιέμαι αν θα βρεθούν έστω και 7 πολίτες στους πρώτους 100 που θα συναντήσουμε στο δρόμο οι οποίοι και θα γνωρίζουν την κ.Παλιαδέλη ή περισσότερους από 2-3 Έλληνες ευρωβουλευτές.

Η απόσταση Βρυξελλών-Αθήνας μοιάζει τεράστια. Αντίστοιχα λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν την πορεία στην Ευρωβουλή του καθηγητή κ.Ιωάννη Τσουκαλά ενώ ελάχιστοι παρατήρησαν ότι τη θέση του Μιχάλη Τρεμόπουλου στην Ευρωβουλή θα πάρει ο Νίκος Χρυσόγελος.

Ίσως ήρθε ο καιρός αυτό το "χάσμα" να γεφυρωθεί.