Τάσος Φλάμπουρας, ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ

25.4.12

Παραθέτω το βιογραφικό του κ.Τάσου Φλάμπουρα ο οποίος συμπεριλήφθηκε χθες στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στη 7η μη εκλόγιμη θέση:

Ο Τάσος Φλάμπουρας γεννήθηκε στην Βοστώνη των ΗΠΑ, επέστρεψε με την οικογένειά του το 1974 στην Ελλάδα όπου και έμεινε μέχρι να αποφοιτήσει από το Λύκειο. 

Σπούδασε Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Χρηματοοικονομικά  στις ΗΠΑ και συνεργάστηκε με μεγάλες εταιρείας του...


...τομέα της πληροφορικής και του διαδικτύου, όπου συνέβαλε στην δημιουργία κάποιων από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες online κοινότητες.

Είναι συνιδρυτής της  εταιρείας πληροφορικής Αventurine AE η οποία εξέλιξε μια  καινοτομική τεχνολογική πλατφόρμα που επιτρέπει την παραγωγή τρισδιάστατων διαδραστικών εφαρμογών. Το πρώτο προϊόν  της εταιρείας το “Darkfall Online”, ένα καινοτομικό online videogame, κυκλοφόρησε το 2009 σε 190 χώρες στον κόσμο με μεγάλη επιτυχία.

To 2011 η Aventurine επιλέχτηκε ως μια από τις πλέον καινοτομικές Ελληνικές επιχειρήσεις από ομάδα διακεκριμένων Venture Capitalists της Silicon Valley. Το 2012 υπέγραψε συμφωνία με μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής  videogames της Κορέας για να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία και η μεθοδολογία της Aventurine στην κατασκευή παιχνιδιών για την τεράστια Ασιατική αγορά.

Είναι πρωτοπόρος του κλάδου και συμβάλλει ενεργά στην δημιουργία και ανάπτυξη της καινοτομικής βιομηχανίας ηλεκτρονικών παιχνιδιών στην Ελλάδα, μια βιομηχανία με παγκόσμιο τζίρο 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου Δημιουργών Λογισμικού Ψυχαγωγίας. Είναι παραγωγός του παιχνιδιού της Διεθνούς Αμνηστίας για την κατάργηση της θανατικής ποινής, ένα εθελοντικό έργο του Συλλόγου. Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη στον συνεργατικό σχηματισμό τεχνολογιών παιγνίων και δημιουργικού περιεχομένου gi-Cluster και μέλος της διοικούσας επιτροπής (steering board).

Προσφέρει ως μέντορας σε νέους επιχειρηματίες και startups μέσα από το πρόγραμμα Rising Stars, μιας πρωτοβουλίας του TEDxAcademy. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.




Σχόλιο Παραπολιτικής:
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί οι επιτυχημένοι κι αυτοδημιούργητοι άνθρωποι βρίσκονται στις μη εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας και τις εκλόγιμες καταλαμβάνουν προσωπικότητες όπως η Φώφη Γεννηματά;