Κυβερνητική παρέμβαση για την απεργία στην ΕΡΤ ζητά ο Ηλίας Μόσιαλος

13.1.12

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που περιγράφουν μια απεργία...μετ'αποδοχών στην ΕΡΤ, ο πρώην υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος ανέφερε:

Αν είναι αλήθεια πως οι απεργοί της ΕΡΤ αμείβονται χωρίς να εργάζονται, τότε πρέπει να υπάρξει άμεση κυβερνητική παρέμβαση. Είναι γνωστές οι απόψεις μου περί λευκής απεργίας. Τις εξέφρασα ανοικτά το περασμένο καλοκαίρι στην αντιπαράθεση μου με τον τότε πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ.

Δυστυχώς σε αυτή την αντιπαράθεση ήμουν μόνος μου, γιατί το πελατειακό πολιτικό σύστημα έχει στο γενετικό του κώδικα την αναξιοκρατία και τον στρουθοκαμηλισμό. Είναι καιρός να...


...τελειώνουμε με αυτές τις πρακτικές. Το σημερινό πολιτικό σύστημα έχει εξαντλήσει τις δυνατότητες του. Χρειαζόμαστε ένα νέο πολιτικό σύστημα, το οποίο θα αλλάξει την χώρα και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να αναπνεύσει η δημιουργική Ελλάδα.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Θυμίζω ότι ο κ.Μόσιαλος ήταν ο αρμόδιος για την ΕΡΤ υπουργός που κατέθεσε το σχέδιο αναδιάρθρωσης των δημοσίων ΜΜΕ.

Το νομοσχέδιο δεν ήρθε ποτέ στη Βουλή καθώς συγκεκριμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με μπροστάρη τον Απόστολο Κακλαμάνη σταμάτησαν την επιχειρούμενη μεταρρύθμιση. Το αστείο είναι ότι λίγους μήνες μετά ο πρώην πρόεδρος της Βουλής έφτασε μια ανάσα από την πρωθυπουργία και ο Ηλίας Μόσιαλος βρέθηκε εκτός κυβέρνησης.