Κακουργηματική δίωξη σε βάρος Καπελέρη από τους οικονομικούς εισαγγελείς

2.1.12

Λίγες μόλις μέρες μετά την απόπειρα θεσμικού καπελώματος από τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών, οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπονής και Σπύρος Μουζακίτης ενεργοποιούν σήμερα μια ακόμα "βόμβα". Όπως αναφέρει το in.gr:

Παραγγελία για την άσκηση κακουργηματικής δίωξης σε βάρος του γενικού γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθέσεων, Γιάννη Καπελέρη, καθώς και ενός ακόμη στελέχους του υπουργείου Οικονομικών έδωσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης.

Η παραγγελία για τη δίωξη αφορά τις καταγγελίες, που είχαν δει το φως της δημοσιότητας με αφορμή την παραίτηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Διομήδη Σπινέλη, για μη είσπραξη προστίμων που αφορούσαν λαθρεμπόριο καυσίμων.

Ο κ. Πεπόνης, με βάση την πορισματική αναφορά του αναπληρωτή οικονομικού εισαγγελέα που διενήργησε την έρευνα, Σπύρου Μουζακίτη, ζητά να...


...ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Γιάννη Καπελέρη και σε βάρος της επικεφαλής της Διεύθυνσης Ελέγχου Τελωνείων για το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία.

Περισσότερα εδώ.

Η παραίτηση Καπελέρη είναι εδώ και καιρό αυτονόητη καθώς οι καταγγελίες του Διομήδη Σπινέλλη μοιάζουν να επαληθεύονται στο ακέραιο. Έκθετη είναι και η πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικονομικών η οποία έχει συνειδητά αρνηθεί  μέχρι σήμερα να σχολιάσει το παραμικρό.

Μένει να δούμε το είδος της διαχείρισης του θέματος που θα επιλέξουν τα ΜΜΕ που σχετίζονται με την αγορά των καυσίμων. Οι οικονομικοί εισαγγελείς πάντως δεν οφείλουν πια καμία εξήγηση για την προσωρινή παραίτηση τους, όλα πια εξηγούνται...