Δημοσιογράφος εκ μέρους τραπεζίτη "ενόχλησε" τους οικονομικούς εισαγγελείς;

19.1.12

Διαβάζω στο ΒΗΜΑ:

Καταγγελία φωτιά, την οποία πάντως η εισαγγελία του Αρείου Πάγου δεν αξιολογεί ως σημαντική, περιέχει το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Φώτη Μακρή με βάση τα υπομνήματα των δύο οικονομικών εισαγγελέων κ.κ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη.


Ο κ. Μακρής αναφέρει επί λέξει στο δεκασέλιδο πόρισμά του: «Ο Γρηγόρης Πεπόνης αναφέρει ότι στις 30 Νοεμβρίου 2011 τον επισκέφθηκε στο γραφείο του γνωστό και έγκριτο δημόσιο πρόσωπο (δημοσιογράφος) και τον πληροφόρησε ότι γνωστός μεγαλοοικονομικός παράγοντας του εξέφρασε απειλές για το πρόσωπό του εξ αιτίας του ότι εκκρεμεί στα χέρια του συγκεκριμένη προκαταρκτική εξέταση…».

Η σύσταση του δημοσιογράφου, σύμφωνα με το...
 
...πόρισμα Μακρή, προχώρησε ακόμα περισσότερο, αφού ο δημοσιογράφος φέρεται να είπε ότι «ο διοικητικής της υπηρεσίας ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ ήταν δικός του άνθρωπος (σ.σ. του επιχειρηματία) και παρακολουθούσε τις κινήσεις του κατά πόδας». Το περιστατικό αυτό το θεώρησε σοβαρό. Το ανακοίνωσε στους προϊσταμένους του και στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ προς λήψη μέτρων για την προσωπική του ασφάλεια κατά τη διεξαγωγή της υπηρεσιακής του αποστολής. Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την ταυτότητα του συναδέλφου τους που φέρεται να μετέφερε τη σύσταση ή τις απειλές ο κ. Μακρής δήλωσε άγνοια, ενώ εκτίμησε ότι ο επιχειρηματίας είναι τραπεζίτης.



Σχόλιο Παραπολιτικής: Υποθέτω ότι η ΕΣΗΕΑ θα αγωνιστεί για τη δημοσίευση του ονόματος του δημοσιογράφου όπως και το ότι το σύνολο του πολιτικού συστήματος θα απαιτήσει τη δημοσίευση του ονόματος του οικονομικού παράγοντα...


Διαφορετικά, ετοιμαστείτε για ένα όργιο φημών.