Ο γιος του Τιτάνα

15.1.12

Άγγιξε πολλούς η χθεσινή αποστροφή της Άννας Διαμαντοπούλου στο Εθνικό Συμβούλιο:

Θέλω να αναφερθώ στην δραματική ομιλία χθες του Βαγγέλη Βενιζέλου. Πρέπει να λέμε τα πράγματα, με το όνομά τους: είναι ο βασικός διεκδικητής, είναι ο βασικός υποψήφιος, είναι αυτονόητο. Ήρθε η στιγμή που ο άνθρωπος αυτός είχε στους ώμους του αποφάσεις που αφορούν τη χώρα και την Ευρώπη.


Κάποιοι θεώρησαν ότι η κ.Διαμαντοπούλου ήθελε με τον τρόπο αυτό να επιβεβαιώσει ότι οδηγείται σε γάμο το πολιτικό φλερτ της με τον...


...Ευάγγελο Βενιζέλο. Εγώ δεν τα πιστεύω αυτά.


Νομίζω ότι η Υπ.Παιδείας ήθελε απλώς να δείξει ότι έχει παρακολουθήσει και η ίδια τα DVDs που έστειλε στους μαθητές αντί σχολικών βιβλίων. Στην ύλη της Ιστορία της Γ' Δημοτικού περιλαμβάνονται δεκάδες αναφορές στην ελληνική Μυθολογία:


O Άτλας ήταν η μυθική μορφή που κρατούσε στους ώμους του το θόλο του Ουρανού πάνω από τη Γη. Ήταν γιος Τιτάνα ή Τιτάνας ο ίδιος, ενώ μπορεί να ήταν και ο αρχηγός των Τιτάνων, κατά μία εκδοχή. Πατέρας του ήταν ο Ιαπετός ή ο Ουρανός ή ο Αιθέρας ή ο Ποσειδώνας. Μητέρα του ήταν η Ωκεανίδα Κλυμένη ή η Ασία ή η Ημέρα ή η Λιβύη. 

Θα μπορούσε η κ.Διαμαντοπούλου να συνεχίσει την παραβολή της εξίσου λαϊκίστικα. Θα ήταν ιδανικό ένα φινάλε του τύπου "Ο Βαγγέλης μπορεί να μην είναι γιος Τιτάνα αλλά κάνει μια τιτάνια προσπάθεια"...