Όταν η Ρεγγίνα πρότεινε στην Άννα να είναι υποψήφια πρωθυπουργός με το ΠΑΣΟΚ

3.1.12

Φαίνεται ότι ο χρόνος που κέρδισε ο Γιώργος Παπανδρέου καθυστερώντας τις διαδικασίες του ήταν αρκετός για να καταλήξει στο τι ακριβώς θέλει να κάνει, στο τι ακριβώς σκέπτεται για τη δική του επόμενη μέρα.

Σύμφωνα λοιπόν με πρόσφατες κινήσεις του που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν μοιάζει να επιθυμεί αυτή τη στιγμή να είναι ξανά υποψήφιος και προτιμά να εξαντλήσει τις πιθανότητες του για μια νέα θητεία στην κορυφή της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να παραμείνει αρχηγός του κόμματος μέχρι και τον Ιούνιο, ώστε να μπορεί να θέσει ξανά υποψηφιότητα. Πώς θα γίνει αυτό; Μέσω μιας λύσης δυαρχίας.

Η σημερινή κοινοβουλευτική ομάδα θα...


...ψήφιζε το νέο πρόεδρο της ο οποίος και θα ήταν ο υποψήφιος πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές που θα ακολουθούσαν. Ο ίδιος ο Παπανδρέου θα παρέμενε για λίγους μήνες ακόμα αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και θα παρέδιδε με δόξα και τιμές σε κάποιο συνέδριο το οποίο πιθανότατα θα διεξαγόταν τον Σεπτέμβρη.

Κάπως έτσι, η Ρεγγίνα Βάρτζελη ανέλαβε ακόμα ένα ρόλο αγγελιοφόρου, αυτή τη φορά με αποδέκτη την Υπ.Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου με την οποία διατηρούν και κοινωνικές σχέσεις, ανεξάρτητες με τις ιδιότητες τους. Εκ μέρους του Γιώργου Παπανδρέου, η Βάρτζελη πρότεινε στη Διαμαντοπούλου να είναι αυτή η εκλεκτή της "παπανδρεϊκής" κοινοβουλευτικής ομάδας για την επόμενη μέρα. Η Υπ.Παιδείας αρνήθηκε ευγενικά, αφού πρώτα ξεπέρασε το σοκ του αιφνιδιασμού.

Δεν ξέρω αν ο Παπανδρέου εξακολουθεί να ψάχνει για κάποιον τρελό που θα φορτωθεί τη φθορά δυο χρόνων Μνημονιού. Στοιχηματίζω ότι δεν θα τον βρει, εκτός κι αν καταλήξει πάλι σε καμία λύση Πετσάλνικου, μετά την καταπληκτική επιτυχία της πρώτης φοράς.