Στο πλευρό των εφοριακών ο Αλέξης Τσίπρας

11.1.12

Παραθέτω μια ακόμα καταπληκτική δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντηση του με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ - Δ.Ο.Υ. ):

Το φαύλο πολιτικό σύστημα της κλεπτοκρατίας και της διαπλοκής επέλεξε συνειδητά όλα αυτά τα χρόνια να πριμοδοτήσει και να αφήσει ανεξέλεγκτη τη φοροδιαφυγή και τη φοροαποφυγή. Τώρα προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες στους εφοριακούς.

Εμείς δεν θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν επίορκοι εφοριακοί, όπως υπάρχουν επίορκοι σε κάθε επάγγελμα. Όμως είναι απλά τα γρανάζια μιας μηχανής που έχει ρυθμιστεί να χάνει λάδια. Στόχος τους είναι να διατηρηθεί αυτό το άδικο και ταξικό φορολογικό...


...σύστημα, το μοναδικό στην Ευρώπη που έχει τόσους μεγάλους φόρους στα χαμηλά εισοδήματα και αφήνει ανεξέλεγκτα τα μεγάλα εισοδήματα. Και ταυτόχρονα στόχος είναι να μεταβιβαστεί η ελεγκτική και η εισπρακτική δραστηριότητα σε ιδιωτικές εταιρείες. Και αναρωτιόμαστε: Τι μας λέει ότι οι ιδιωτικές εταιρείες όχι μόνο δεν θα συνεχίσουν στο ίδιο βιολί, αλλά δεν θα γιγαντώσουν ακόμα περισσότερο τα κρούσματα διαφθοράς;

Σχόλιο Παραπολιτικής: Καταλάβατε; Δεν φταίνε οι επίορκοι εφοριακοί που κλέβουν τους πολίτες και πλουτίζουν παράνομα. Φταίει αυτό το άδικο ταξικό σύστημα που τους αναγκάζει να λαδώνονται.

Να δω τι άλλο θα ακούσουμε. Σε λίγο ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγκαλιάσει και τον "πολιτικό" κρατούμενο Μάκη Ψωμιάδη...