Ποιοι φοβούνται την εκλογή αρχηγού από τη βάση;

13.1.12

Μια διαφορετική ανάγνωση της χθεσινής επίθεσης στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κυκλοφορεί ευρέως σήμερα και δύσκολα μπορεί να αγνοηθεί.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την ανάγνωση, το συγκεκριμένο περιστατικό ενδεχομένως να αποδειχθεί θείο δώρο για όσους δεν επιθυμούν την εκλογή αρχηγού από τη βάση. Με τις πολιτικές εξελίξεις να πιέζουν, οι τρομαγμένοι από την "οργή" του κόσμου βουλευτές θα αποδέχονταν ευκολότερα κλειστές διαδικασίες και δαχτυλίδια.

Με τα σημερινά δεδομένα, η προσφυγή στη βάση θα εξουδετέρωνε την υπεροχή του Ευάγγελου Βενιζέλου στους κομματικούς μηχανισμούς καθώς ο Ανδρέας Λοβέρδος διαθέτει περισσότερους φίλους στη βάση του ΠΑΣΟΚ, κάτι....


...που προκύπτει κι από το σύνολο των δημοσκοπήσεων.

Φαίνεται λοιπόν ότι ο καφές του Ρέλλου του 2007 εξελίχθηκε σε ομάδα "αγανακτισμένων" πολιτών οι οποίοι μπορεί μεν να μην κατάφεραν να...τραυματίσουν τους βουλευτές αλλά τουλάχιστον πρόλαβαν κι έφυγαν πριν φτάσει η ΕΛ.ΑΣ.

Εξάλλου, εντυπωσιάζει τόσο η αποτυχία των αστυνομικών συνοδών των βουλευτών όσο και της ΕΛ.ΑΣ να συλλάβουν μια ντουζίνα "αναρχικούς" που έδρασαν μακρία από τα τα Εξάρχεια ή από κάποιο πανεπιστημιακό χώρο.