Ρέππας: Ισορροπημένη η πρόταση Παπανδρέου για διαρχία

7.1.12

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σημερινή συνέντευξη του Δημήτρη Ρέππα στη Realnews:

-Συμφωνείτε με την πρόταση του κ. Παπανδρέου στο Πολιτικό Συμβούλιο;

Ναι, είναι μια πρόταση ισορροπημένη, που ανταποκρίνεται υπό τις παρούσες συνθήκες στα συμφέροντα του ΠΑΣΟΚ και κυρίως της χώρας. Όλα όμως είναι υπό την κρίση των οργάνων του Κινήματός μας, αλλά και των πολιτών. Οτιδήποτε ευνοεί τη συμπόρευσή μας για την ανασύνταξη του ΠΑΣΟΚ είναι θετικό, όχι μόνο για το Κίνημά μας, αλλά και με αντίκρισμα στην προσπάθεια της χώρας. Τόνισα προηγουμένως το «μαζί» και σήμερα και αύριο στο ΠΑΣΟΚ και επιμένω σε αυτό.

-Γιατί να δεχτεί όμως ένα κορυφαίο......στέλεχος τη διαρχία; Με τι εχέγγυα; Ποιος π.χ. θα συγκροτήσει τα ψηφοδέλτια; Και πριν τις εκλογές θα μπορεί να εκλεγεί νέος Γραμματέας και νέο Πολιτικό Συμβούλιο;

Αν κριτήριο είναι ο εγωφελιμισμός τότε έχετε δίκιο να θέτετε ερώτημα. Κριτήριο όμως είναι η προσφορά στο ΠΑΣΟΚ και μέσω αυτού η προσφορά στην Κυβέρνηση και την χώρα. Όλα θα γίνουν στο φως της ημέρας σύμφωνα με το καταστατικό μας και καθένας θα αξιολογηθεί κυρίως απ’ το αν αυτό που επιδιώκει έχει ανοιχτό ορίζοντα πολύ πέραν των προσωπικών φιλοδοξιών του.

Σχόλιο Παραπολιτικής:  Καταλάβατε; Κριτήριο δεν μπορεί να είναι ο εγωφελιμισμός, πρέπει κάποιος "για το καλό του ΠΑΣΟΚ" να αναλάβει για να χάσει. Κοροϊδευόμαστε.