"Με δεδομένο ότι δεν είχε επιλεγεί η προσωπική διαφορά..."

3.1.12

Παραθέτω ένα απόσπασμα από το χθεσινό απολογισμό του Γιάννη Ραγκούση στην προσωπική του ιστοσελίδα: 

Με δεδομένο ότι δεν είχε επιλεγεί η ενσωμάτωση στο μισθολόγιο του  μηχανισμού της «προσωπικής διαφοράς»- που είχε υιοθετηθεί στις συλλογικές συμβάσεις σε πολλές ΔΕΚΟ-, η ωριμότητα της προετοιμασίας του προσχεδίου νόμου, όπως είχε επιτευχθεί μέχρι τις 15 Ιουνίου με βάση την κοινή δουλειά με το Υπουργείο Οικονομικών, διασφάλιζε την υλοποίηση του κυβερνητικού προγραμματισμού και ήταν δεδομένη η δυνατότητα ψήφισης του νόμου τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Ιουλίου του 2011.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Θα πρότεινα σε όσους αρκεί το "κηπουρός" και "προδότης" Ραγκούσης να σταματήσουν την...



...ανάγνωση εδώ. Για τους υπόλοιπους, η καταπληκτική έμπνευση της "προσωπικής διαφοράς" υιοθετήθηκε από τον Δημήτρη Ρέππα και Βαγγέλη Βενιζέλο και οδήγησε την τρόικα στην έξοδο από τη χώρα καθώς στον έλεγχο του Σεπτεμβρίου ανέμενε ένα πλήρες νομοσχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο. Κάπως έτσι, η 6η δόση εκταμιεύθηκε αρκετούς μήνες μετά οδηγώντας την εσωτερική Οικονομία στην καταστροφή.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα απόνερα του καταστροφικού ανασχηματισμού του Ιουνίου που έφερε ξανά στα πράγματα το βαθύ σε ιδεολογία και ρηχό σε σκέψη ΠΑΣΟΚ.