Αγαπώ τις κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ

17.1.12

Διαβάζοντας ότι η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11 π.μ και μετά, σκέφθηκα ότι οι άνθρωποι έχουν απλώς κανονίσει αργότερα τα ιδιαίτερα μαθήματα τους και πρέπει να προλάβουν.

Μου είπαν όμως ότι κατά 90%, οι περισσότεροι "απεργοί" θα πληρωθούν κανονικά, σαν να εργάστηκαν ολόκληρη τη μέρα, από τη στιγμή που εμφανίστηκαν κανονικά το πρωί.

Διαβάζω πάντως εδώ τα αιτήματα τους. Λένε όχι στη νέα δανειακή σύμβαση κι αναρωτιέμαι αν αυτό οφείλεται σε ανοησία ή άγνοια. Πρώτοι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πληρωθούν αν το κράτος δεν εξασφαλίσει τα απαραίτητα δανεικά.

Λένε και "όχι στις απολύσεις" και φυσικά δεν...


...αναφέρονται στον κλάδο τους. Θυμίζω ότι οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα προσλήφθηκαν με μόνο κριτήριο την κατοχή του αντίστοιχου πτυχίου, χωρίς άλλη αξιολόγηση. Βρέθηκαν έτσι δημόσιοι υπάλληλοι ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, ανεξάρτητα με το αν είναι καλοί ή όχι στη δουλειά τους.

Φυσικά, ούτε η...μεταρρυθμίστρια Άννα Διαμαντοπούλου έκανε κάτι για το θέμα. Δεν διάβασα πουθενά για απολύσεις διορισμένων καθηγητών που παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα. Οι μόνοι που πληρώνουν το μάρμαρο είναι οι ελάχιστοι νεοδιοριζόμενοι που θα λάβουν ως πρώτο μισθό κάπου 680 ευρώ...