Απεργούμε και ζητάμε λεφτά (τόσο απλό)

17.1.12

Έχω μια κακή συνήθεια, αναζητώ πάντα τα αιτήματα της κάθε απεργιακής κινητοποίησης και συνήθως απογοητεύομαι. Σήμερα, έπεσε πάνω σε αυτή την ανακοίνωση:

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλεί το σύνολο των εργαζομένων να συμμετέχει δυναμικά στην Παναττική Απεργία, που έχουν προκηρύξει από κοινού τα έξι (6) Εργατικά Κέντρα της Αττικής. Καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους να συμμετέχουν δυναμικά στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 π.μ. Στηρίζουμε την 48ωρη Απεργία 17 και 18 Ιανουαρίου των εργαζόμενων στα ΜΜΕ. 

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους του ALTER, της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, της ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ COSMETICS, της ALAPIS, της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ, του NOTOS GALLERIES, του ALEX PAK, του...


...Ερρίκος Ντυνάν, του ΩΝΑΣΕΙΟΥ, του ΙΓΜΕ και σε όλους στους χώρους που βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα. 

Στην συγκέντρωση θα απευθύνουν χαιρετισμό οι Πρόεδροι από τους χώρους που βρίσκονται τον αγώνα. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας και την κατάργηση των Νομοθετικών ρυθμίσεων που διαλύουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα και μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε δούλους. ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!! ΟΛΟΙ αύριο στην 24ωρη ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Όλοι στην Πλ. Κλαυθμώνος στις 11 π.μ.

Όπως βλέπετε, το αίτημα είναι ένα ένα και σαφές: θέλουμε όλοι λεφτά, κάτι που υπονοεί ότι λεφτά υπάρχουν. Όπως επίσης μπορείτε να παρατηρήσετε, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι κι άνεργοι μοιάζουν να έχουν τα ίδια αιτήματα.


Καλεί, για παράδειγμα, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας να στεναχωρηθεί ο άνεργος που ο δημόσιος υπάλληλος του ΙΓΜΕ θα βγει στην εφεδρεία. Δεν διατυπώνεται καμία συγκεκριμένη πρόταση, διατυπώνονται μονάχα κραυγές του τύπου "μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε δούλους". Πώς; Ποιοι; Πότε;

Εκτός κι αν αυτοί κάνουν την επανάσταση του...αυτονόητου και θεωρούν δεδομένο ότι έχουν δίκιο (που το θεωρούν).