"Φτάσαμε σ' ένα σημείο να γίνουμε όπως ο Μίκι Ρουρκ"

16.1.12

Αν και με διαφορά η καλύτερη τοποθέτηση στο Εθνικό Συμβούλιο ήταν αυτή του Χρήστου Μαγκούφη (εδώ), υπήρξαν κι άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που...προσπάθησαν όπως ο βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης. Παραθέτω 2-3 χαρακτηριστικά αποσπάσματα της τοποθέτησης του:

Χειροπέδες: Δε βάλαμε. Συνταγματικές ρήξεις με διαβούλευση μέσα: Δεν κάναμε. Και, το σημαντικότερο πάνω απ' όλα, φτάσαμε σ' ένα σημείο να γίνουμε όπως ο Μίκι Ρουρκ σε μια ταινία, από τις γροθιές παραμορφωμένος και μη ερωτεύσιμος.
 (...)
Συντρόφισσες και σύντροφοι, ούτε συζήτηση ότι αν δεν απαλύνεις...


...τις επιπτώσεις   της κρίσης, αν δεν προστατεύσεις τις θέσεις εργασίας, κάνεις επιτέλους ανακατανομή πλούτου και αναδιανομή, φέρεις ρευστό, δημιουργήσεις νέο συνδικαλισμό, νέα νεολαία, νέα μορφή οργάνωσης κομμάτων και νέα ανάγκη ορισμού ηγετικών μονάδων,   συλλογικές ηγεσίες, τότε σίγουρα δε μπορείς να πας παραπάνω, σίγουρα δε μπορείς να περπατήσεις άλλο, δε μπορείς να δείξεις τι σημαίνει Κέντρο.Το Κέντρο λέω πάντα, είναι κεντρί και κεντρίζει και βγάζει δηλητήριο.
 (...)
Θα πω μια μαντινάδα συναισθηματικά, για τον Πρόεδρο που θέλω. Εγώ θα ψηφίσω έναν Πρόεδρο που θα μου πει μπράβο στην εξής μαντινάδα: «Πάντα μ' αρέσει να πετώ κόντρα με τον αέρα, να' χω τα φτερά μου ανοιχτά και να τα βγάζω πέρα».