Την παράκαμψη του καταστατικού ζητούν 7 κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ

24.2.12

Από το ΒΗΜΑ:

Εκτακτο συνέδριο του ΠαΣοΚ με θεσμική εκπροσώπηση ζητούν με κοινή δήλωσή τους εφτά υφυπουργοί της κυβέρνησης.

Οι υφυπουργοί θέλουν να παρακαμφθεί η καταστατική διαδικασία για την εκλογή ηγεσίας από τη βάση και ζητούν έκτακτο συνέδριο προβάλλοντας ως κύριο λόγο την έκτακτη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Οι υφυπουργοί που υπογράφουν την κοινή δήλωση είναι...


...οι κ.κ. Μάρκος Μπόλαρης (Υγείας), Θάνος Μωραΐτης (Ανάπτυξης), Μανώλης Οθωνας (Προστασίας του Πολίτη), Γιάννης Δριβελέγκας (Αγροτικής Ανάπτυξης), Γιώργος Πεταλωτής (Δικαιοσύνης), Φίλιππος Σαχινίδης (Οικονομικών) και Σωκράτης Ξυνίδης (Ανάπτυξης).

Οι εφτά υφυπουργοί ζητούν επίσης η διαχείριση του χρόνου των εκλογών να γίνει σύμφωνα με τα συμφέροντα της χώρας, δηλαδή ζητούν να παραταθεί ο χρόνος των εκλογών ώστε να υπηρετηθούν τα εθνικά συμφέροντα και οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα, με τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI.

Διευκρινίζουν, τέλος, ότι δεν ζητούν να ακυρωθεί το καταστατικό που προβλέπει εκλογή ηγεσίας από τη βάση, αλλά ζητούν να μην εφαρμοστεί στη συγκεκριμένη συγκυρία λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Αυτό που πραγματικά με εξοργίζει είναι το ότι ξεκαθαρίζουν ότι δεν επιθυμούν την ακύρωση του καταστατικού αλλά την περιστασιακή μη εφαρμογή του. Με λίγα λόγια, η δημοκρατική εκλογή από τη βάση είναι καλή μόνο όταν μας βολεύει, όχι πάντοτε.

Αλλά επειδή ακούγεται ωραίο να εκλέγεται ο αρχηγός από τη βάση, δεν θα το καταργήσουμε, απλά δεν θα το εφαρμόσουμε. Δημοκράτες...