Ο εθνικός προβοκάτορας

9.2.12

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε χθες την ακόλουθη δήλωση, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών:

Ξέρω ότι, για ορισμένους, είναι πρωτόγνωρο να διαπραγματεύονται. Και να διαπραγματεύονται σκληρά όταν πρέπει για τον απλό τον κόσμο. Η διαπραγμάτευση αυτή...


...συνεχίζεται. Αυτό έκανα, αυτό θα κάνω.

Υπάρχει ένα θέμα ακόμα. Έχει να κάνει με τις συντάξεις. Αυτές τις ώρες τις δύσκολες πρέπει να κοιτάμε τον απλό τον κόσμο, τον συνταξιούχο. Δεν έχω δικαίωμα να μην το κάνω, δεν έχω δικαίωμα να μην διαπραγματεύομαι σκληρά. Και ουδόλως με ενδιαφέρει, αν διάφοροι αυτή τη θέση την παρεξηγούν. Και προσπαθούν να τη δικαιολογήσουν διαφορετικά.

Η θέση αυτή είναι θέση εθνική, είναι θέση συνείδησης και είναι θέση που πρέπει κανείς να έχει σε τέτοιες ώρες κρίσεως, μεγάλης κρίσεως, μεγάλου πόνου του κόσμου. Γι’ αυτό και οι συντάξεις έχουν αυτό το χαρακτηριστικό. Προσπαθούμε ο κόσμος να πονέσει λιγότερο. Τα πράγματα, όμως, είναι δύσκολα και γι’ αυτό το λόγο υπάρχει αυτή η διαπραγμάτευση. Θα τη συνεχίσω.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Μέχρι την τελευταία στιγμή κι έχοντας αντίπαλό ένα κόμμα που στις δημοσκοπήσεις λαμβάνει...8%, ο Αντώνης Σαμαράς επιλέγει να τορπιλίσει την εθνική συνεννόηση τονίζοντας ότι μονάχα αυτός διαπραγματεύεται σωστά κτλ.

Στην προσπάθεια του βρήκε πλήθος συμμάχων στα ΜΜΕ καθώς από το χθες το βράδυ όλοι μιλούν για τον Αντώνη που "σώζει" τις συντάξεις. Όλοι τους κατώτεροι των περιστάσεων...