Καρατζαφέρης: Έδιωξα τα τρία πολιτικά τζάκια- Θα εξαφανίσω την εγκληματικότητα

25.2.12

Απελευθερωμένος μετά την αποχώρηση του από την κυβέρνηση Παπαδήμου, ο Γιώργος Καρατζαφέρης δίνει...ρέστα. Παραθέτω ένα μέρος από χθεσινές του δηλώσεις:
 
Και γίναμε κυβέρνηση από ποιους; Από εκείνους που μέχρι πριν δύο χρόνια έλεγαν μετ΄ επιτάσεως «δεν συνεργαζόμαστε με τα άκρα». Και έφτασαν να με εκλιπαρούν μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο, να με εκλιπαρούν να μετάσχω στην κυβέρνηση. Αυτό θέλει ψυχή, θέλει καρδιά, θέλει στιβαρότητα.

Σας είχα υποσχεθεί ότι μέσα στο 2009 θα διώξω τα τρία πολιτικά τζάκια. Σήμερα κανένα...


...από αυτά δεν απειλεί την πολιτική μας ζωή. Ούτε του Καραμανλή, ούτε του Παπανδρέου, ούτε του Μητσοτάκη.
Σας είπα ότι θα σπάσουμε τον διπολισμό και το καταφέραμε.
Σήμερα έχουμε μια μεγάλη νίκη. Πριν από 15 μέρες, το «όλον» πολιτικό σύστημα που περιλαμβάνει εκδότες, καναλάρχες και το κεφάλαιο, είχαν επιβάλλει μια έντονη αντιμνημονιακή πολιτική. Όταν είπαμε στη συνέντευξη της Παρασκευής «όχι στο Μνημόνιο», αυτομάτως έγιναν μνημονιακά.

Για τους Βορίδη- Γεωργιάδη

Η μία περίπτωση ήταν πράγματι ο «πυρήνας» της κομματικής συνείδησης. Η άλλη ήταν εντελώς διαφορετική. Ο περαστικός, που αισθάνθηκε ότι ήμαστε δημόσια τουαλέτα, για να αφοδεύσει, προκειμένου να συνεχίσει τον δρόμο του. Για την περίπτωση αυτή, πρέπει να σας πω ότι αισθάνθηκα ανακούφιση. Για την άλλη, ομολογώ ότι πικράθηκα για τον λάθος δρόμο. Ο πολιτικός λένε ότι δεν πρέπει να έχει συναίσθημα. Το έλεγε ο Καραμανλής. Εγώ δεν θα στεγνώσω την καρδιά μου, απέναντι στους συνεργάτες μου, απέναντι στους ανθρώπους μου που με συνοδεύουν στην δύσκολη αυτή πορεία.

Για τους λαθρομετανάστες

Δεν μπορώ να σας υποσχεθώ ότι θα σας δώσω πίσω σύντομα αυτά που σας στέρησαν οικονομικά. Μπορώ όμως να σας υποσχεθώ κάτι που βαραίνει τις καρδιές όλων σας εξίσου.
Θα εξαφανίσουμε την εγκληματικότητα, την ανασφάλεια και την λαθρομετανάστευση. Δεν υπάρχουν ημίμετρα. Είμαστε αποφασισμένοι αν η Ευρώπη δεν θελήσει να απαλλάξει από το φορτίο που της ανήκει, προκειμένου να απαλλαγούμε από το βάρος των 2 εκατ. λαθρομεταναστών, είμαι αποφασισμένος την επόμενη μέρα, να σφραγίσω ταξιδιωτικά έγγραφα και να πάνε στον παράδεισο της Ευρώπης. Η Ελλάδα δεν αντέχει ούτε μέρα παραπάνω με 2 εκατ. λαθρομετανάστες.
Σε ένα χρόνο από την ημέρα που θα αναλάβουμε την διακυβέρνηση, θα μπορείτε ελεύθερα να κυκλοφορείτε στην Ομόνοια στις 4 το πρωί. Χωρίς «νταηλίκια», όπως στον Άγιο Παντελεήμονα, αλλά με πυγμή, σοβαρότητα και στιβαρότητα. Κάθε χρόνο φεύγουν 12 δισ. από την τσέπη των Ελλήνων.

Γιατί έφυγα από την κυβέρνηση

Αυτά ήταν μερικά μόνο από αυτά που είδα και έφυγα. Γιατί βεβαίως δεν είναι κανένας ανόητος να έχει τέσσερις υπουργούς και να συγκυβερνά με τους άλλους δύο, να τα παρατήσει και να φύγει. Είδα πράγματα που τρόμαξα. Είδα πράγματα που είπα: «Δεν μπορώ να γίνω εχθρός του λαού».
Με αυτές λοιπόν τις θέσεις, που για μένα ισοδυναμούν με προδοσία, δεν θα μπορούσα ποτέ να συμφωνήσω. Και σ’ αυτόν ο οποίος ξεκίνησε την κούρσα της προσβολής του κόμματός μας, σε λίγες μέρες θα τον καταστήσουμε κατηγορούμενο. Γιατί πήρε 300.000 ευρώ από το ΠΑΣΟΚ για μια δουλειά της τάξεως των 6-7.000 ευρώ. Αυτά λοιπόν τα παιχνίδια, δεν περνάνε απαρατήρητα.

Ρήξη και ανατροπή

Θα ήθελα να σας πω ότι από τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει το κόμμα, δεν πρόκειται κατά κεραία να ξεφύγουμε. Πιστεύουμε στην Ελλάδα, πιστεύουμε στους Έλληνες.
Μπορεί κάτω από την ανάγκη που έχει η πατρίδα, να βρεθήκαμε για λίγο στο ίδιο τραπέζι. Για μας όμως σύνθημα για πάντα είναι η ρήξη και ανατροπή του σάπιου κατεστημένου.
Θα είμαστε πάντα δυνατά απέναντι για το μεροκάματο του φτωχού Έλληνα. Για να υπάρχει πάντα ένα στέρεο αποκούμπι. Γιατί εμείς, απέναντι στο δίλημμα «κομμουνισμός, ή νεοφιλελευθερισμός» προτείνουμε τον Πατριωτικό Παρεμβατισμό.
Εκεί είμαστε, εκεί χτίζουμε την Ελλάδα του αύριο.