-Καστανίδης Χαράλαμπος;

13.2.12

Γεννήθηκε το 1956 και το 1981 ήταν ήδη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Χθες, μετά από 31 χρόνια αδιάκοπης κοινοβουλευτικής παρουσίας, ο Χάρης Καστανίδης διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ καθώς αρνήθηκε να συμμετάσχει στην ψηφοφορία για το νέο Μνημόνιο.

Σε μια από τις κρισιμότερες ψηφοφορίες στη νεότερη ιστορία αυτής της χώρας, ο πρώην υπουργός Καστανίδης επέλεξε το "Δ.Γ/Δ.Α". Δεν προσήλθε στη Βουλή, δεν έδειξε με την ψήφο του που θέλει...


...να πάει αυτή η χώρα. Ουσιαστικά ανέστειλε προσωρινά τη βουλευτική του ιδιότητα, αρνήθηκε να εκπροσωπήσει τους ψηφοφόρους του.

Ως υπουργός Δικαιοσύνης και ως υπουργός Εσωτερικών των κυβερνήσεων Παπανδρέου, έκανε ό,τι μπορούσε για να διακόψει τη δυναμική των διαρθρωτικών αλλαγών και των επιχειρούμενων μεταρρυθμίσεων. Υπερασπίστηκε με πάθος την καταστροφική επιλογή του δημοψηφίσματος κι αμέσως μετά την αποχώρηση του από την κυβέρνηση έσπευσε να "παραγοντίσει" υπέρ της Κεντροαριστεράς!

Σήμερα είναι πια εκτός ΠΑΣΟΚ. Δεν θα μου λείψει καθόλου. Η τελευταία του εικόνα είναι και η πλέον αντιπροσωπευτική. Το όνομα "Καστανίδης Χαράλαμπος" διαβάζεται στη Βουλή κατά την ψηφοφορία και κανείς δεν απαντά. Ο βουλευτής απουσιάζει κι όχι μόνο από την αίθουσα αλλά κυρίως από το μέλλον...