Ραγκούσης: Προσπάθησαν να απαξιώσουν καθετί καινούριο με το χαρακτηρισμό "κηπουροί"

27.3.12

Για τον χαρακτηρισμό "κηπουροί" ρωτήθηκε σε σημερινή συνέντευξη του στο ΣΚΑΙ ο Γιάννης Ραγκούσης και προσωπικά βρήκα την απάντηση του κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσα:


Κοιτάξτε, εμένα με ενοχλεί με την εξής έννοια ότι αυτή ήταν μία προσπάθεια απαξίωσης νέων ανθρώπων που μπήκαν στην Πολιτική.

Από μέσα από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και προερχόμενοι από ανθρώπους που έχουν κυβερνήσει την Ελλάδα, συμμετείχαν στη δημιουργία του προβλήματος της χρεοκοπίας της χώρας, ενεργά συμμετείχαν, με σκοπό να απαξιωθεί κάθε τι το καινούριο. Ακόμη και..


...αν ο στόχος επετεύχθη και κάποιοι άνθρωποι φορτώθηκαν αυτό το χαρακτηρισμό, πιστεύει κανείς ότι νομοτελειακά μπορεί και στο εξής διαρκώς νέοι άνθρωποι δεν θα μπαίνουν στην πολιτική;

Άρα, και όλοι οι νέοι που θα μπαίνουν, θα είναι και αυτοί «κηπουροί»; Άρα, νομίζω ότι είναι ένας χαρακτηρισμός απαξιωτικός, ένας χαρακτηρισμός υστερόβουλος ο οποίος νομίζω ότι θα συγκρουστεί με την πραγματικότητα που έχουμε μπροστά μας, γιατί το καινούριο η ελληνική κοινωνία, και σε επίπεδο θέσεων αλλά κυρίως σε επίπεδο προσώπων, θα το φέρει, ό,τι και αν γίνει, όσο και αν κάποιοι.