Ραγκούσης: Μάγκας Έλληνας δεν είναι αυτός που...

13.3.12

Διαβάζω στη χθεσινή διακήρυξη (εδώ) του Γιάννη Ραγκούση για τη δημιουργία ρεύματος εντός του ΠΑΣΟΚ:

Μάγκας Έλληνας δεν είναι αυτός που καίει μια γερμανική ή μια ελληνική σημαία. Μάγκας Έλληνας είναι αυτός που παράγει ένα προϊόν...


...τόσο καλό και ανταγωνιστικό, ώστε να γίνει αυτό η επιλογή του γερμανού καταναλωτή, εκτοπίζοντας από το ράφι του γερμανικού σούπερ μάρκετ ένα αντίστοιχο γερμανικό προϊόν.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Την ώρα που Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρεται στις "ικανότητες της φυλής" και ο Σαμαράς δηλώνει ότι "με τη βοήθεια του Θεού" θα κερδίσει τις εκλογές, ο Ραγκούσης κι αρκετοί ακόμα πολιτικοί της γενιάς του στρέφονται προς τον Έλληνα που αγωνίζεται και δημιουργεί.

Ήρθε η ώρα να πιστέψουμε όλοι στη δύναμη της εργασίας και να απορρίψουμε τη μπουρδολογία περί Θεού της Ελλάδας και περί φυλετικής ανωτερότητας.

Θυμίζω ένα απόσπασμα από συνέντευξη του Ελευθερίου Βενιζέλου στο «Ελεύθερον Βήμα», τον Ιούλιο του 1922, όταν η Ελλάδα είχε βυθισθεί σε εθνική κρίση εξαιτίας της Μικρασιατικής Καταστροφής και του Εθνικού Διχασμού.

«Να το πάρωμεν απόφασιν ότι δεν υπάρχει, δεν υπήρξε ποτέ, “Θεός της Ελλάδος”. Ενας είναι ο Θεός δι΄ όλα τα έθνη. Η φρόνησις, η διορατικότης, η προορατικότης, η επαφή με την πραγματικότητα. Ιδού τι θα μας βοηθήση θετικά να επανορθώσωμεν ό,τι είναι επανορθώσιμον».