Τη συγκρότηση Ρεύματος Ανανεώσης εντός του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο Γιάννης Ραγκούσης

12.3.12

Με μια μακροσκελή όσο και σαφή διακήρυξη στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης ανακοίνωσε την επίσημη ίδρυση ρεύματος εντός του ΠΑΣΟΚ, κατά τις διατάξεις του καταστατικού.

Όπως ο ίδιος αναφέρει:

Σήμερα για τη χώρα και τη δημοκρατική παράταξη έχει σημάνει η ώρα της ευθύνης.Είχα τονίσει πως σε ό,τι με αφορά, αυτή την ευθύνη είμαι έτοιμος να την αναλάβω, με τη δημόσια διατύπωση απόψεων για το μέλλον του τόπου και της παράταξης, με τη συστράτευση με όρους ισοτιμίας και ειλικρινούς αλληλεγγύης με όσους μας ενώνουν οι ίδιες αγωνίες και προτεραιότητες, είτε ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ είτε όχι.

Σήμερα, είναι η ώρα για το πρώτο βήμα. Πρέπει να...


...προχωρήσουμε σε μια πρωτοβουλία που στρέφεται στο μέλλον και επιχειρεί να απαντήσει στις προκλήσεις του.Πρέπει να προχωρήσουμε στη συγκρότηση ενός ρεύματος, όπως προβλέπει το καταστατικό του Κινήματος μας.

    Πρέπει να προχωρήσουμε στη συγκρότηση του Ρεύματος της Ανανέωσης στη δημοκρατική παράταξη, γιατί πιστεύουμε ότι μόνο μέσα από ρηξικέλευθες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις μπορούμε να ανανεώσουμε το πολιτικό σύστημα ώστε να  θεμελιώσουμε βιώσιμα δικαιοσύνη στην κοινωνία και ανάπτυξη στην οικονομία. Πρόκειται για μια απολύτως συλλογική προσπάθεια. Οι πρόσφατες επεξεργασίες, ατομικές και συλλογικές, που κατατέθηκαν στο δημόσιο διάλογο από ένα ευρύτατο φάσμα πολιτών και κινήσεων, είναι αλληλοσυμπληρούμενες και εξαιρετικά εποικοδομητικές.

    Θα αγωνιστούμε για την αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης, για να γράψουμε τη νέα ληξιαρχική πράξη γέννησης που αυτή έχει ανάγκη, με ένα τέτοιο Ρεύμα Ανανέωσης.

    Καλούμε όλους, είτε είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ, είτε όχι, κυρίως τους νέους και τις νέες, λέγοντας ότι στη δημοκρατική παράταξη είναι ζωντανή, παρούσα και έτοιμη να προχωρήσει μπροστά η ανανεωτική ριζοσπαστική μεταρρυθμιστική δύναμη, που σέβεται τους κανόνες και τις αξίες μας και που συνιστά τον πιο αποτελεσματικό δρόμο για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού εκλογικού αποτελέσματος.

    Πρέπει να εργαστούμε για μια νέα ενότητα της δημοκρατικής παράταξης, που θεμελιώνεται στις αλήθειες, στους κανόνες, στις προτεραιότητες που μοιραζόμαστε και η οποία μπορεί να εκφράσει μια νέα πλειοψηφία.

Η ενδιαφέρουσα συνέχεια εδώ.