Μόσιαλος: Υπάρχει μια κυβερνητική παράλυση

7.4.12

Παραθέτω ένα απόσπασμα από χθεσινή συνέντευξη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ηλία Μόσιαλου στον Αθήνα 9,84:

Υπάρχει μια παράλυση αυτή τη στιγμή και κυβερνητική -από ό,τι φαίνεται-, αλλά και κοινοβουλευτική. Δηλαδή, τα γεγονότα τα οποία είδαμε τις τελευταίες μέρες να διαδραματίζονται στη Βουλή με τις συνεχείς και άστοχες τροπολογίες που κατατίθενται, είτε από συναδέλφους είτε από υπουργούς, δεν μπορεί να συνεχίζονται επί μακρόν...
Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία είχε ένα μίνιμουμ κοινό παρονομαστή, ως προγραμματικό συνεκτικό κρίκο της. Και αυτός ο μίνιμουμ κοινός παρονομαστής ήταν η υλοποίηση των συμφωνιών που είχε επιτύχει και η προηγούμενη κυβέρνηση, δηλαδή της 21ης Ιουλίου και της 26ης Οκτωβρίου, που ολοκληρώθηκαν με συμφωνίες του Μαρτίου.



Δεν ολοκληρώθηκε ποτέ ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποίησης, πέρα από αυτή τη συμφωνία, για αυτό και βλέπουμε αυτές τις δυσλειτουργίες... Δυσλειτουργίες που τις είδαμε και στο χώρο της Παιδείας, όπου πρωτοβουλίες υπουργών προσπάθησαν να αλλάξουν και δεδομένα τα οποία είχε αποφασίσει η Βουλή με ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία....

Ήταν πολύ μεγάλο λάθος, ήδη μια εβδομάδα μετά τη δημιουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου, να θέτουμε τόσο μικρά χρονικά περιθώρια. Γι' αυτό, από τον Νοέμβριο, είχα πει ότι θα έπρεπε να κρατήσει αυτή η κυβέρνηση για τουλάχιστον ένα χρόνο, με τελείως διαφορετική δομή και με προγραμματικές συμφωνίες, που υπερβαίνουν τις δανειακές συμβάσεις... Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές, γιατί οι δυσλειτουργίες τις οποίες βλέπουμε είναι πάρα πολύ μεγάλες...».

Σχόλιο Παραπολιτικής: Δυστυχώς ο κ.Μόσιαλος έχει απόλυτο δίκιο. Τις τελευταίες μέρες είδαμε την κυβέρνηση Παπαδήμου να πνίγεται σε μια κουταλιά νερό. Αν μετά τις εκλογές καταλήξουμε πάλι στον κ.Παπαδήμο, θα πρέπει αυτό να γίνει με τους καθαρά δικούς του όρους, ώστε να αναλάβει και την απόλυτη ευθύνη των επιλογών του.