Ανεξήγητες αλλαγές στα δημοσκοπικά ποσοστά των κομμάτων της Δεξιάς

2.4.12

Εντυπωσιακά είναι τα πορίσματα της δημοσκόπησης της Public Issue που δημοσιεύθηκε χθες στην Καθημερινή της Κυριακής καθώς σύμφωνα με την εταιρία μέσα σε 15 ημέρες σημειώθηκαν σημαντικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό, παρόλο που δεν μεσολάβησε κάποιο σημαντικό πολιτικό γεγονός.

Η αύξηση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να...


...εξηγηθεί λόγω της όποιας συσπείρωσης που προκάλεσε η εκλογή του νέου αρχηγού και ίσως αυτό θα μπορούσε να δικαιολογήσει και την απότομη πτώση των ποσοστών της Δημοκρατικής Αριστεράς.


Αυτό που δεν μπορώ όμως με τίποτα να κατανοήσω είναι το γιατί μέσα σε 15 μέρες αλλάζει τόσο το τοπίο στο χώρο της ευρύτερης Δεξιάς. Χωρίς να έχει συμβεί κάτι ιδιαίτερο, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να χάνει 2,5 μονάδες ενώ το ΛΑΟΣ χάνει το μισό(!) ποσοστό του πέφτοντας από το 4% στο 2%. Ταυτόχρονα, η Χρυσή Αυγή εκτοξεύεται από το 3% στο 5% ενώ 2 μονάδες κερδίζουν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου!

Τι συνέβη κι άρχισε ο κόσμος να αλλάζει έντρομος διαμερίσματα στη...δεξιά πολυκατοικία; Μήπως εξυπηρετεί τίποτα σκοπιμότητες η εμφάνιση μιας δημοσκοπικής φούσκας (τύπου ΔΗΜΑΡ) στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας; Πόσο καιρό ακόμα θα μας σερβίρουν κουτόχορτο οι δημοσκόποι;