Κλείνει εκ νέου το επάγγελμα της μεταφοράς καυσίμων ο Βορίδης

2.4.12

Aπό το in.gr:

Έντονες αντιδράσεις στο χώρο των μεταφορών έχει προκαλέσει η τροπολογία για τους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης. Όπως καταγγέλλουν οι ιδιοκτήτες των άλλων φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, με τη ρύθμιση αυτή το επάγγελμα των βυτιοφορέων παραμένει σε καθεστώς «επιλεκτικής προστασίας» για άλλα οκτώ χρόνια.

Καταγγέλλουν, επίσης, ότι το υπουργείο Μεταφορών «κλείνει εκ νέου το επάγγελμα της μεταφοράς καυσίμων έως το 2020, καθώς...


...διατηρεί τα προκλητικά προνόμια για μια μειοψηφία 700-800 βυτιοφορέων ΔΧ, ικανοποιώντας συγκεκριμένα κομματικά συμφέροντα της ΝΔ και λειτουργώντας σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος».

Η Ομοσπονδία των Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας (ΟΦΑΕ) ζητεί την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, των πολιτικών κομμάτων, αλλά και της ίδιας της Βουλής, «προκειμένου να πάψει αυτό το θέατρο του παραλόγου».

Η ΟΦΑΕ σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «φωτογραφική διάταξη», η οποία αποτελεί «πληρωμή επιταγής που έχει ως εκδότη συγκεκριμένα στελέχη του κόμματος της ΝΔ από τον τομέα Μεταφορών και συντεχνιών που πρόσκεινται στο συγκεκριμένο κόμμα».

Σχόλιο Παραπολιτικής: Αυτή τη φορά ο Μάκης Βορίδης δεν δρα μόνος του αλλά ακολουθεί και ρητές οδηγίες του προέδρου του, Αντώνη Σαμαρά. Το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου περιορίζεται σε ρόλο θεατή ενώ ο Λουκάς Παπαδήμος αποδεικνύεται και πάλι μη ικανός να "προλάβει" κακοτοπιές.

Μοιάζει τίποτα να μην έχει αλλάξει σε αυτό τον τόπο...