Ραγκούσης: Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν υλοποιούμε τις θεσμικές δεσμεύσεις μας

10.4.12

Aπό το in.gr:

Ένα 24ωρο πριν ανακοινωθούν οι επίσημες αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ για τα ψηφοδέλτια και με δεδομένο το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για τον ίδιο, μετά την άρνησή του να ψηφίσει την τροπολογία για την χρηματοδότηση των κομμάτων, ο Γιάννης Ραγκούσης εεπιμένει στις απόψεις του και τονίζει πως είναι έτοιμος να αναλάβει το κόστος των επιλογών του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να κατηγόρησε τον κ. Ραγκούση για «πολιτική ανηθικότητα», ενώπιον...



...των μελών της Εκλογικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ εκ των οποίων κανείς δεν υπερασπίστηκε τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας.

Ορισμένοι εκτιμούν ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε τροχιά ρήξης, καθώς και ότι το θέμα της υποψηφιότητας του κ. Ραγκούση είναι ανοιχτό. Μιλώντας στη ΝΕΤ το πρωί της Μ.Τρίτης, ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας απάντησε στις πληροφορίες αυτές, τονίζοντας: «Έχω γνωστοποιήσει την επιθυμία μου [για την Β'Αθήνας], αλλά ούτε διεκδικώ, ούτε πιέζω κανέναν και για τίποτα. Περιμένω τις τελικές αποφάσεις αύριο.

»Αν κάποιοι νομίζουν ότι επειδή τήρησα αυτή τη στάση αρχής, πρέπει να με τιμωρήσουν, είμαι έτοιμος να πληρώσω το κόστος. Εγώ επιμένω στις θέσεις μου». Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας επισήμανε: «Με πονάει να μην κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ. Οι οικονομικές δεσμεύσεις κατανοώ ότι δεν μπορούν να υλοποιηθούν, αλλά όσον αφορά στις θεσμικές δεσμεύσεις δεν καταλαβαίνω γιατί να μην τις υλοποιήσουμε».

Σχόλιο Παραπολιτικής: Θα πρέπει κάποια στιγμή να απαντήσει κάποιος στον κ.Ραγκούση με επιχειρήματα καθώς η παλαιοκομματική απειλή "δεν θα είσαι υποψήφιος" δεν πιάνει. Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας θέτει στο πολιτικό σύστημα ερωτήματα που αν δεν απαντηθούν, θα επιβεβαιώσουν την αναγέννηση της Μεταπολίτευσης, μέσα από τις στάχτες της.