Δημοκρατική Συμμαχία, στη Βουλή και στην Κυβέρνηση

24.4.12

Η αρκετά πιθανή είσοδος της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη Βουλή αλλάζει το μετεκλογικό σκηνικό καθώς ένα ακόμα κοινοβουλευτικό κόμμα θα προστεθεί στη πλευρά εκείνων των πολιτικών δυνάμεων που αντιμάχονται τον εφιάλτη της δραχμής.

Το κόμμα της κ.Μπακογιάννη θα αποτελέσει εκ των πραγμάτων κοινοβουλευτικό αντίβαρο στη Βουλή των Τεράτων όπου...


...Καμμένοι, Χρυσαυγίτες και λοιποί θα παρουσιάζουν το όραμα τους για μια Ελλάδα περιχαρακωμένη, φτωχή αλλά δήθεν τίμια και "ανεξάρτητη".

Παρατηρώντας τη μετριότητα του πολιτικού δυναμικού και των ηγετικών ομάδων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, θεωρώ τη συμμετοχή της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε ένα κυβερνητικό σχήμα συνεργασίας απαραίτητη. Απαλλαγμένη από τα βάρη και την παραφιλολογία του παρελθόντος, η Ντόρα Μπακογιάννη μου μοιάζει έτοιμη να συμμετάσχει στην εθνική προσπάθεια από θέση ευθύνης.

Ανάλογο πόστο θα ήθελα να δει να αναλαμβάνει και ο Στέφανος Μάνος, ειδικά αν η Δράση καταφέρει να βρει τον δρόμο για τη Βουλή. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η συμμετοχή τρίτων προσώπων σε μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ θα προσθέσει περισσότερα από όσα θα αφαιρέσει, κυρίως γιατί θα δυσκολέψει το party που ετοιμάζονται να στήσουν τα δυο μεγάλα κόμματα.