Αστείο να προτείνει κανείς στον Τσίπρα να σχηματίσει τώρα κυβέρνηση

8.5.12

Καταλαβαίνω το σοκ των δυο μεγάλων κομμάτων αλλά έχω την αίσθηση ότι και μετά τις εκλογές συνεχίζουν να κάνουν ό,τι μπορούν για να βγάλουν τον ΣΥΡΙΖΑ...αυτοδύναμο.

Από χθες, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ζητούν από τον 2ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει αλλά με τους δικούς τους όρους καθώς το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διαθέτει μόλις 52 βουλευτές κι ως εκ...


...τούτου μια πιθανή κυβέρνηση του χρειάζεται την ψήφο εμπιστοσύνης των δυο μεγάλων κομμάτων.

Είναι δυνατόν ο Αντώνης Σαμαράς, ο άνθρωπος που απειλούσε με δεύτερες και τρίτες εκλογές μέχρι να πάρει την αυτοδυναμία, να απαιτεί από τον 2ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει; Είναι δυνατόν το 3ο ΠΑΣΟΚ να εμφανίζεται "μεγαλόψυχο" και να "επιτρέπει" στον ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει;

Αν κάτι έχει αποδειχθεί με σιγουριά, είναι ότι ο Τσίπρας δεν είναι ηλίθιος. Θα αξιοποιήσει τις 3 μέρες της διερευνητικής εντολής, θα συναντηθεί με όλα τα όμορα κόμματα του για να τα πιέσει επικοινωνιακά και θα προκαλέσει στο τέλος εκλογές τις οποίες και θα τις κερδίσει. Το μομέντουμ είναι υπέρ του και δεν θα το θυσιάσει υπέρ της αστείας πρότασης των δυο πρώην μεγάλων κομμάτων.

Αυτή είναι η Πολιτική και Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ το ξέρουν καλύτερα από τον καθέναν. Δεν θα βρεθεί κανένας "τρελός" να σώσει τον δικομματισμό λίγο πριν το οριστικό τέλος του. Όσο για το μέλλον της χώρας, θεωρώ ότι θα ήταν πιο καταστροφικό για τη χώρα να κυβερνήσει τώρα και με αυτούς τους όρους ο ΣΥΡΙΖΑ παρά να κυβερνήσει σε ένα μήνα έχοντας βγει πρώτο κόμμα.

Αφού δεν το γλιτώνουμε που δεν το γλιτώνουμε, ας υπάρξει τουλάχιστον μια σταθερότητα.